Diner

Pastinaak curry

Pastinaak curry

Pastinaak is een van de ‘vergeten groenten’ en heel eerlijk vergeet ik hem zelf soms ook wel eens. En dat terwijl de pastinaak eigenlijk super veelzijdig is en momenteel in het seizoen is. Het is een wortel achtige groenten die licht zoet van smaak is. Zelf vind ik hem heerlijk en je kunt hem ook op veel verschillende manieren gebruiken. Zoals onder andere deze pastinaak curry. De pastinaak geeft de curry een natuurlijk zoete smaak en het past perfect in combinatie met het pittige van de curry. Met deze pastinaak curry heb je snel en makkelijk een voedzame maaltijd op tafel staan die vol zit met groenten uit het seizoen, smaak en eiwitten door de tofu. Serveer de curry zoals jij hem lekker vind met (zilvervlies)rijst of naan. Beide is een goede optie om deze curry te eten. Vergeet zeker niet om hem te serveren met wat extra limoensap, dat maakt de curry nog extra lekker fris. Op zoek naar meer lekkere curry recepten? Probeer dan ook zeker eens deze mango curry of deze pinda curry.

Let’s make some curry!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 400 gram pastinaak
– 1 grote winterpeen
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 stukje gember (circa 1 cm)
– 375 gram tofu
– 1 el maizena
– 1 tl paprikapoeder + knoflookpoeder
– 200 gram doperwten
– 3 el rode curry pasta
– 400 gram tomatenblokjes
– 200 ml kokosmelk
sesamzaad, limoen, koriander

Bereiding
1. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui, snijd de knoflook, peper en gember fijn
2. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van circa 1 cm groot. Meng de tofu met de maizena, paprikapoeder en knoflookpoeder
3. Verhit een pan op het vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de tofu rondom goudbruin. Haal de tofu uit de pan en zet apart
4. Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit hierin de ui, peper en gember. Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en knoflook toe en bak dit tevens even mee
5. Roer de curry pasta door de groenten heen en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe indien de curry wat dik wordt. Doe op het laatste de doperwten en gebakken tofu erbij en verwarm dit nog even mee
6. Serveer de curry met (zilvervlies)rijst of naan, sesamzaad, limoen en koriander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.