Diner

Doperwt gnocchi

Doperwt gnocchi

Ben je op zoek naar een lekker makkelijk gerecht die perfect past bij de lente? Dan is deze doperwt gnocchi echt perfect. Hij is super makkelijk te maken en ontzettend lekker. Ondanks dat doperwten het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn in de diepvries en goed betaalbaar zijn, doen ze mij altijd denken aan de lente. In dit gerecht zijn de doperwten ook de ster van de show. Je maakt van de doperwten namelijk een lekkere spread die gebruikt wordt als de saus om de gnocchi mee te eten. Het enige wat je hoeft te doen is de doperwten spread te mengen in een keukenmachine en vanuit daar je gnocchi ermee opbakken. Zo krijg je een heerlijke romige saus die gemaakt is op basis van groenten, ideaal als je het mij vraagt. De saus is super smaakvol door de feta, citroen en basilicum. Mocht je de pijnboompitten willen vervangen voor een goedkoper alternatief, dan kun je deze goed vervangen door bijvoorbeeld walnoten, amandelen of cashewnoten. Hoe dan ook is dit echt een aanrader om deze lente te maken. Ben je op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Probeer dan ook zeker eens deze gnocchi met pistache pesto of deze romige paprika gnocchi.

Let’s make some gnocchi!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 400 gram gnocchi
– 300 gram (diepvries) doperwten
– 150 gram feta
– sap van 1/2 citroen
– 15 gram basilicum
– 2 teentjes knoflook
– 2 el pijnboompitten
– 250 gram cherry tomaatjes
feta, pijnboompitten, basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verdeel de cherry tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Zet in de oven voor 15 – 20 minuten om te roosteren
2. Doe de doperwten in een pan en giet hier kokend water overheen. Laat even staan om de doperwten te ontdooien, giet daarna af
3. Doe in een keukenmachine de doperwten samen met de feta, citroen, basilicum, knoflook en pijnboompitten. Meng tot een glad geheel
4. Kook de gnocchi zoals aangegeven staat op de verpakking en houdt wat van het kookvocht over
5. Voeg een scheutje olie toe aan een pan en bak hierin de gnocchi krokant. Voeg vervolgens de doperwten spread eraan toe, gevolgd door wat van het kookvocht om de saus wat te verdunnen
6. Serveer de gnocchi met de geroosterde tomaatjes, extra feta, pijnboompitten en basilicum

Doperwt gnocchi

1 Reactie

  1. […] waard is! Ben je op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Probeer dan ook zeker eens deze doperwt gnocchi of deze romige paprika […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.