Diner

Gnocchi met artisjok pesto

Gnocchi met artisjok pesto

Deze gnocchi met artisjok pesto is een heerlijk lente recept. Gnocchi is een product wat ik pas sinds kort ontdekt heb maar ik helemaal fan van ben geworden. Al vaker heb ik hiermee wat lekkers gemaakt en ik ben er nog lang niet klaar mee. Deze gnocchi met artisjok pesto is een variant die perfect past bij de lente en zomerdagen. Met een zelfgemaakte artisjok pesto en gegrilde asperges is dit een heerlijk fris recept. Daarnaast is het onwijs makkelijk te maken en staat dit gerechtje zo op tafel. Ideaal dus als je zin hebt in iets lekkers maar niet te lang in de keuken wilt staan. Weer eens iets heel anders dan je misschien gewend bent. Benieuwd naar mijn andere recepten met gnocchi? Probeer dan eens deze met pistache pesto en geroosterde pompoen of deze gnocchi in tomatensaus.

Let’s make some gnocchi!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 400 gram gnocchi
– 350 gram groene asperges
– 100 gram gemarineerde artisjok op water
– 1 el pijnboompitten
– 1 el edelgistvlokken
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 15 gram verse basilicum
– 2 el olijfolie
tomaatjes, pijnboompitten

Bereiding
1. Snijd de uiteinden van de asperges af en was deze
2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te kleuren
3. Maak het teentje knoflook schoon
4. Maak van de artisjokken, pijnboompitten, edelgistvlokken, knoflook, citroensap, basilicum en olijfolie een pesto met behulp van een staafmixer, keukenmachine of blender. Breng de pesto op smaak met peper en zout
5. Grill de asperges in een grillpan totdat ze grillstrepen hebben
6. Bak de gnocchi in een koekenpan met een scheutje olijfolie totdat ze goudbruin zijn
7. Serveer de gebakken gnocchi met de pesto, gegrilde asperges, extra pijnboompitten en tomaatjes

Gnocchi met artisjok pesto

1 Reactie

  1. […] Gnocchi met artisjok pestoDeze gnocchi met artisjok pesto is perfect als je niet perse iets aan Pasen doet, maar wel graag een speciale maaltijd wilt maken. De artisjok pesto is super smaakvol en maakt dit gerecht echt helemaal af. Heerlijk met wat groene asperges die nu weer eindelijk in het seizoen zijn. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.