Diner

Makkelijke chili sin carne

Chili sin carne

Een van mijn favoriete gerechten is absoluut chili sin carne. Sowieso ben ik dol op de Mexicaanse keuken, ik kan dit iedere dag wel eten. Een bowl met chili vind ik echt pure comfort, en comfort food hoort makkelijk te zijn. Dus daarom een heerlijk recept voor makkelijke chili sin carne. Om het nog wat extra een comfort gevoel te geven vind ik het lekker om er tortillachips bij te eten, maar dan wel een voedzamere variant. Wist je dat je van volkoren tortilla’s heel makkelijk je eigen tortillachips kon maken? Lekker én verantwoord! Hoewel deze chili ook heerlijk is met wat rijst, ga ik toch liever voor de tortillachips. Afgemaakt met avocadodip en je hebt een heerlijke, makkelijke plantaardige maaltijd.

Let’s make some chili!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 2 rode paprika’s
– 1 gele paprika
– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 1 rode peper
– 1 blik maïs (300 gram)
– 1 blik kidneybonen (400 gram)
– 500 ml passata
– 4 el Mexicaanse tacokruiden
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 8 volkoren tortilla’s
– 2 avocado’s
– 1/2 limoen
verse peterselie, extra limoen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de uien, pers de knoflook uit en snijd de rode peper fijn
2. Spoel de kidneybonen en maïs af en laat deze uitlekken
3. In een pan, verhit wat olie en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper
4. Voeg de gesneden paprika toe en bak deze even mee
5. Voeg vervolgens de Mexicaanse tacokruiden en het gerookt paprikapoeder toe en bak dit nog circa 1 minuut
6. Doe de passata, maïs en kidneybonen erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken

7. Voor de tortilla’s: snijd de tortilla’s in 8 punten. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie en eventueel wat paprikapoeder
8. Bak de tortilla’s in 10 minuten goudbruin

9. Voor de avocadodip: verwijder de schil en de pit van de avocado’s. Prak het vruchtvlees fijn samen met het sap van 1/2 limoen. Breng op smaak met peper en zout

10. Breng de chili op smaak met peper en zout. Serveer deze met de avocadodip, tortillachips, extra limoen en verse peterselie

Chili sin carne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.