Diner

Romige pastinaak paddestoelen pasta

Romige pastinaak paddenstoelen pasta

Deze romige pastinaak paddestoelen pasta is een heerlijk herfstige variant van een romige pasta. Ik ben altijd dol op een lekkere pasta en ben altijd nieuwe varianten aan het uitproberen. Deze variant is zeker een geslaagde pasta. De pastasaus is gemaakt op basis van pastinaak, die de saus lekker romig maakt maar ook extra groenten toevoegt. Pastinaak is ook wel een ‘vergeten’ groenten, wat onwijs zonde is. Bij mij is het zeker geen vergeten groenten, want ik kook er graag mee en vind het heerlijk. Dit recept is er een waardoor jij hopelijk ook vaker met pastinaak gaat koken. Hoe dan ook, deze romige pasta is er een die je zeker eens wilt maken. Heerlijk op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en truffel. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Ondanks dat het wel wat ingrediënten nodig hebt die je misschien niet altijd in huis hebt, is deze makkelijk te maken. Voel je vrij om deze pasta aan te vullen met wat (vega)kipstukjes of af te maken met wat kaas. Zo kun je het recept helemaal maken zoals jij hem wilt. Op zoek naar meer lekkere pastinaak recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen pastinaak soep of deze zoete aardappel amandel stoof met pastinaak.

Let’s make some creamy pasta!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– volkoren pasta naar keuze
– 2 pastinaken (circa 400 gram)
– 250 gram kastanjechampignons
– 250 gram champignons
– 150 gram oesterzwammen
– verse Italiaanse kruidenmix (tijm, salie, rozemarijn)
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 150 ml plantaardige (haver)room
– 1 el truffeltapenade
– 1 el edelgistvlokken
– 2 el truffel olie (of gewone olijfolie)
– 250 + 200 ml groentebouillon
– sap van 1/2 citroen
rucola, pijnboompitten, cherrytomaten

Bereiding
1. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Snipper de ui en snij de knoflook fijn
2. Verhit één eetlepel van de truffel olie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui aan
3. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak dit nog even mee
4. Doe de Italiaanse kruidenmix en 250 ml groentebouillon erbij en laat dit circa 10 minuten zachtjes garen
5. Snijd ondertussen de champignons en kastanjechampignons in vieren en scheur de oesterzwammen
6. Verwijder de Italiaanse kruiden uit de pan en doe het geheel in een blender. Doe hier ook de room, truffeltapenade, edelgistvlokken, citroensap en 200 ml groentebouillon erbij. Blend dit tot een gladde saus
7. Verhit de andere eetlepel truffel olie in dezelfde pan en bak hier de paddestoelen goudbruin
8. Doe de pastinaak saus bij de paddestoelen en verhit deze nog mee terwijl je ondertussen de pasta kookt. Breng op smaak met peper en zout
9. Serveer de pasta met de paddestoelen saus. Maak de pasta af met wat rucola, pijnboompitten en cherrytomaatjes

Romige pastinaak paddenstoelen pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.