Diner

Halloumi taco’s

Halloumi taco's

We beginnen het jaar meteen goed met een nieuw taco recept. Deze halloumi taco’s zijn super makkelijk te maken en mega lekker. Zelf ben ik echt dol op taco’s, je kunt er zoveel mee variëren en dat maakt dat het leuk blijft om deze te eten. Je kunt de tortilla’s eigenlijk met van alles vullen en je hebt zo een lekkere en voedzame maaltijd op tafel staan. Deze variant met halloumi is weer net wat anders maar zeker minstens zo lekker. Het zoutige van de halloumi past perfect bij het frisse van de zelfgemaakte salsa. Om het Tex Mex erin te houden worden de paprika’s en ui gebakken in heerlijke taco kruiden. Een perfecte en gebalanceerde maaltijd om het nieuwe jaar mee te starten. Je kunt er voor kiezen om deze halloumi taco’s eventueel aan te vullen met wat extra maïs (zeker een aanrader), of wat zure room of crème fraiche gebruiken om de taco’s nog wat extra’s te geven. Mocht je een optie willen die wat voedzamer is, maak dan zelf een saus van yoghurt, knoflook en peterselie. Dat geeft deze taco’s ook net wat extra frisheid. Hoe dan ook zijn deze taco’s een absolute aanrader! Op zoek naar meer lekkere taco recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen pesto taco’s of deze BBQ tofu taco’s.

Let’s make some taco’s!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 6 – 9 mini tortilla’s
– 225 gram halloumi
– 3 paprika’s
– 1 rode ui
– 2 el taco kruiden
– 150 gram cherrytomaatjes
– handje verse peterselie
– sap van 1/2 limoen
– 1 avocado (of guacamole)
sesamzaad, limoen, peterselie

Bereiding
1. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Halveer de rode ui en snijd in ringen. Hou een beetje hiervan achter en snijd dit fijn. Snijd de halloumi in plakken
2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de paprika en ui goudbruin. Voeg vervolgens de taco kruiden toe en breng op smaak met peper en zout
3. Verhit een andere pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de halloumi goudbruin
4. Snijd de cherry tomaatjes in kwarten en de peterselie fijn. Meng de cherry tomaatjes met de peterselie, de overgebleven rode ui, limoensap, peper en zout
5. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan en verdeel hierover de paprika mix, de gebakken halloumi, tomatensalsa en avocado. Maak af met sesamzaad, extra peterselie en limoen.
Tip: ook lekker met wat extra crème fraiche of een zelfgemaakte saus van yoghurt, knoflook en peterselie en eventueel met extra maïs

Halloumi taco's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.