Diner

Vegetarische chili mealprep

Vegetarische chili

Zelf vind ik mealpreppen echt ideaal. Heerlijk om 1 keer te koken en er meerdere dagen van te kunnen eten. Nu kan ik me wel voorstellen dat het een beetje saai wordt om elke dag hetzelfde te eten. Hiervoor heb ik de ideale oplossing! Deze vegetarische chili mealprep is perfect om van te voren te maken én ik geef je 3 manieren om deze te verwerken zodat je toch elke keer weer net een andere maaltijd hebt. Voor deze mealprep maak ik gebruik van de producten van Mepal, die perfect zijn om je mealprep in te bewaren én in op te warmen. Deze vegetarische chili mealprep zit vol met groenten, eiwitten en vezels waardoor dit een super voedzame mealprep is. Perfect voor als je op zoek bent naar een vegetarische maaltijd die alles heeft en makkelijk voor te bereiden is. Op zoek naar een ander lekker mealprep recept? Probeer dan ook zeker eens deze Griekse linzen salade.

Let’s make some chili – 3 ways!

Ingrediënten
voor 4 porties
– 200 gram vegetarische rulstukjes
– 1 blik (400 gram) zwarte bonen
– 1 blik (300 gram) maïs 
– 3 paprika’s
– 1 prei
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
– 4 el Mexicaanse taco kruiden
– 1 tl gerookt paprikapoeder

Extra:
– (Zilvervlies)rijst
– (Volkoren) tortilla wraps
– 1 avocado
– 100 gram cherrytomaatjes
– handje verse peterselie
– 1 limoen
– handje geraspte kaas
– ingelegde rode ui

Bereiding
1. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine stukjes. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snipper de uien en pers de knoflook uit 
2. Spoel de zwarte bonen en maïs af en laat deze uitlekken
3. In een pan, verhit wat olie en fruit hierin de knoflook en ui
4. Voeg de prei en bak dit even mee, voeg daarna ook de paprika toe, gevolgd door de vegetarische rulstukjes en bak even mee
5. Voeg vervolgens de Mexicaanse tacokruiden en het gerookt paprikapoeder toe en bak dit nog circa 1 minuut. Doe dit vervolgens ook met het blikje tomatenpuree
6. Doe de tomatenblokjes, maïs en zwarte bonen erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe indien nodig. Breng op smaak met peper en zout
7. Verdeel de chili over vier porties 

Variant 1 – quesadilla’s
Verdeel de chili over een wrap en bestrooi deze met wat geraspte kaas. Leg een andere tortilla wrap erop en bak in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. Snijd in punten en serveer met wat avocado/guacamole

Variant 2 – met rijst en tomatensalsa
Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking. Voor de tomatensalsa, snijd de cherrytomaten in vieren en meng dit met de peterselie, sap van ½ limen en breng op smaak met peper en zout. Warm de chili op en serveer met de rijst, wat avocado, de tomatensalsa en ingelegde rode ui

Variant 3 – met zelfgemaakte tortilla chips
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tortilla wraps in 8 punten. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat limoensap en paprikapoeder. Zet in de oven voor 10 minuten totdat ze krokant zijn. Warm de chili op en serveer met wat avocado/guacamole, de zelfgemaakte tortilla chips, limoen en ingelegde rode ui

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Mepal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.