Diner Lunch

Kerrie quesadilla

Kerrie quesadilla

Wraps zijn echt een van mijn favoriete dingen om te eten. Het maakt me niet uit of het in de vorm is van een Mexicaanse wrap, gewoon koud gevuld als lunch of zo als quesadilla. Deze kerrie quesadilla is een heerlijke variant die perfect is voor de lunch. Hij is makkelijk te maken en als je de kerrie vulling alvast voorbereid staat deze lunch (of avondmaaltijd) binnen 5 minuten op tafel. Ideaal en weer eens wat anders dan je gewone standaard lunch. De vulling is gemaakt op basis van kikkererwten en gemengd met de kerrie hoemoes van Maza om de vulling lekker romig te maken en veel smaak te geven. Deze kerrie quesadilla is al lekker op zich, maar nog lekkerder met de avocado dip erbij. Ik weet dat hij hier zeker nog vaker op tafel gaat staan. Op zoek naar meer lekkere quesadilla recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen hummus quesadilla’s of voor een zoete variant deze ontbijt quesadilla’s.

Let’s make some quesadilla’s!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 (volkoren) wraps
– 1 blik kikkererwten
– 1 rode punt paprika
– ½ rode ui
100 gram Maza kerrie hoemoes
– 2 el augurken blokjes
– 2 el verse dille
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl mosterd
– 1 avocado

Bereiding
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Snijd de punt paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de dille fijn
3. Gebruik je handen of een vork om de kikkererwten wat te prakken. Dit hoeft niet helemaal fijn te zijn maar mogen ook nog wat stukken inzitten. Meng dit met de paprika, rode ui, augurk, verse dille, citroensap, kerriepoeder, mosterd en kerrie hoemoes. Breng op smaak met peper en zout
4. Verdeel het mengsel over 2 van de wraps en leg de andere erbovenop
5. Bak de quesadilla’s in een pan totdat ze goudbruin zijn
6. Maak van de avocado een snelle dip door deze te prakken met een vork en op smaak te brengen met peper en zout. Voeg eventueel nog wat citroensap toe voor wat extra smaak
7. Snijd de quesadilla’s in 6 stukken en serveer met de avocado dip

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Kerrie quesadilla

1 Reactie

  1. […] Als je het moeilijk vind om voldoende groenten binnen te krijgen, dan zijn deze groenten koekjes echt een aanrader. Het is een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken. Deze groenten koekjes zijn gemaakt van courgette, wortel en kikkererwten. Serveer ze met de naturel hoemoes als dip en je hebt een heerlijk gerechtje. Dit recept is perfect om te maken als een lekkere snack, maar ook ideaal om te maken als een lekkere en voedzame lunch. Lekker nu de dagen weer wat warmer worden en je weer meer zin hebt in lichtere gerechten. Deze groenten koekjes zijn toch een stuk leuker om te eten dan je standaard boterham en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Je kunt ze dus prima van tevoren bereiden, eventueel nog even opnieuw opwarmen in een pan, maar ook koud zijn ze lekker. Op zoek naar meer hoemoes recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Ras el Hanout loaded hoemoes of deze kerrie quesadillas. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.