Snacks Sweets

Bloedsinaasappel cake

Bloedsinaasappel cake

Heerlijk vind ik het om in het weekend wat lekkers te bakken, ik denk dat je dat ondertussen al wel doorhebt. Gewoon lekker om dan van te genieten, maar ook ideaal om voor de rest van de week een lekker tussendoortje klaar te hebben liggen. De bloedsinaasappelen zijn nu volop in het seizoen en die zijn er altijd maar kort. Daar maak ik nu dus zeker even goed gebruik van en wat is er nu beter dan deze te verwerken in een heerlijke frisse bloedsinaasappel cake? Deze cake heeft een lekkere lichte bloedsinaasappel smaak en wordt verder op smaak gebracht met kardemom. Deze twee samen maken echt een heerlijke combinatie. Afgemaakt met een lekkere frisse topping die ook nog eens licht roze wordt door het sap van de bloedsinaasappel. Geloof me, deze wil je maken en lekker van genieten nu de eerste warme zonnestralen weer tevoorschijn komen. Niet zo een fan van bloedsinaasappels maar wel van een lekkere cake? Probeer dan zeker eens deze carrot cake of deze peren cake.

Let’s make some cake!

Ingrediënten
voor 10 – 12 plakjes
– 200 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 2 rijpe bananen
– 80 gram dadels
– 80 gram ongezoete appelmoes
– 80 ml plantaardige melk
– sap + rasp van 1 bloedsinaasappel
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 1 tl gemalen kardemom
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– snuf zout
– 30 gram amandelschaafsel + extra voor op de bovenkant

voor de topping
– 2 el plantaardige yoghurt/kwark
– 1 el plantaardige roomkaas
– 2 el bloedsinaasappel sap
– een paar vanille flavdrops of 1 tl maple syrup + 1 tl vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, kardemom, bakpoeder, baksoda en een snuf zout
2. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij
3. In een blender, doe de bananen, dadels, appelmoes en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
4. Voeg nu het vloeibare bananenmengsel, de plantaardige melk en de sap en het rasp van de bloedsinaasappel toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag
5. Roer tenslotte het amandelschaafsel door het beslag heen
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen
7. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar en maak de cake af met de topping en wat extra amandelschaafsel

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.