Ontbijt Snacks Sweets

Rawnola

Rawnola

We kennen allemaal granola wel. De lekkere knapperige ontbijtgranen die je eet met yoghurt, een smoothiebowl of gewoon zo. In de supermarkt zijn er ontzettend veel te verkrijgen, maar ook het internet staat vol met granola recepten. Het voordeel van het zelf maken is dat je kunt toevoegen wat jij lekker vind of wat je nog in huis hebt. Daarnaast is het nog eens veel lekkerder om zelf te maken ook. Maar heb je ook al wel eens rawnola gemaakt of gegeten? Het lijkt een beetje op granola, maar is zoals de naam eigenlijk al zegt, raw. Oftewel, je bakt hem niet. Hierdoor krijg je natuurlijk niet de knapperige structuur die granola heeft, maar een lekkere chewy structuur. Het is maar net waar jij van houdt natuurlijk, maar voor de afwisseling (of wanneer je geen oven hebt) is dit een heerlijk recept. Ik hou wel van die lekkere chewy dingen. Je kunt deze rawnola op je smoothiebowl doen, bijvoorbeeld deze groene smoothie. Het recept hiervan vind je hier. Maar het is ook lekker op gewoon wat yoghurt, met wat (plantaardige) melk of om gewoon zo te eten als snack. Ideaal toch?

Let’s make some rawnola!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 40 gram dadels
– 20 gram havermout
– 10 gram kokos
– 1/2 tl vanille extract

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng het tot een kruimelig, plakkerig ‘deeg’
2. Gebruik de rawnola op je favoriete smoothiebowl, met wat yoghurt, (plantaardige) melk of gewoon zo

Rawnola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.