Ontbijt

Tropische kokos pannenkoeken

Tropische kokos pannenkoeken

Deze tropische kokos pannenkoeken nemen je weer even mee op vakantie. Ik blijf dol op de combinatie van kokos en mango, het geeft me altijd een zomers gevoel. Samen met de passievrucht is het een extra feestje. Lekker om in het weekend, of de vakantie, de dag mee te starten. Ik blijf erbij dat je met pannenkoeken sowieso niet snel het mis kunt hebben. Vaak houd ik me aan mijn standaard pannenkoeken recept, want dat blijft een winnaar. Deze keer wat kokosrasp toegevoegd aan het beslag om het nog een extra tropisch gevoel te geven. Maak het af met wat kokosyoghurt, kokosvlokken en pistachenoten en je hebt een super start van je dag.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 100 ml plantaardige melk
– 1/2 banaan
– 1 el kokosrasp
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf kaneel
kokosyoghurt, mango, passievrucht, pistachenoten, kokosvlokken

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender: het havermeel, de kokosrasp, de plantaardige melk, banaan, lijnzaad, bakpoeder, vanille extract en kaneel
3. Meng dit in de blender tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
5. Serveer de pannenkoeken met de kokosyoghurt, mango, passievrucht, pistachenoten en kokosvlokken

Tropische kokos pannenkoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.