Diner Snacks

Zoete aardappel nacho’s

Zoete aardappel nacho's

Het weekend staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een echte lekkere weekend maaltijd bij. Met deze zoete aardappel nacho’s zit je gegarandeerd goed. Zoals je misschien al wel door hebt ben ik dol op de Tex Mex keuken. Mij kun je eigenlijk blij maken met alles wat met die keuken te maken heeft. Zo ben ik dus ook dol op nacho’s, daar kun je mij echt wakker voor maken. Nu had ik deze leuke variant bedacht met zoete aardappel, een heel stuk voedzamer dan gewone nacho’s en super lekker als afwisseling. Het lijkt misschien veel werk, maar stiekem zijn ze best makkelijk te maken. Deze zoete aardappel nacho’s zijn heerlijk om voor jezelf te maken als echte weekend maaltijd, maar ook perfect om met meerdere van te genieten als snack. Lekker buiten in het zonnetje met een glas wijn erbij, genieten! Op zoek naar meer lekkere Tex Mex recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Mexicaanse tofu scramble taco’s of deze pittige Mexicaanse bowl.

Let’s make some nacho’s!

Ingrediënten
voor 2 personen (hoofdmaaltijd) of voor 4-6 personen als snack
– 2 grote zoete aardappelen
– 1 klein blikje mais (150 gram)
– 1 klein blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 avocado
– handje sla
– 1 tomaat
– 1 stengel bosui
– handje verse koriander
– sap van 1/2 limoen
– 1 el maizena
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl komijn
– 1 el olijfolie
creme fraiche, koriander, limoen, optioneel: kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes
2. Meng in een kom de zoete aardappel plakjes met de maizena, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijn, olijfolie, peper en zout
3. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 20 – 25 minuten totdat ze goud bruin zijn. Draai ze halverwege een keer om. Voeg optioneel wat kaas toe de laatste 5 – 10 minuten in de oven
4. Snijd de tomaat in blokjes, de bosui in ringen en de koriander fijn. Meng dit samen met het limoensap en breng op smaak met peper en zout
5. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken
6. Optioneel maar aan te raden: bak de mais in een droge koekenpan goudbruin
7. Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met peper en zout
8. Als de zoete aardappel klaar is, laat deze even afkoelen voordat je de nacho’s gaat maken
9. Verdeel de plakjes zoete aardappel over een bord, gevolgd door een handje sla, de mais, zwarte bonen, tomaten salsa en de avocado. Maak af met wat crème fraiche, koriander en limoen

Zoete aardappel nacho's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.