Diner

Truffel paddenstoelen pasta

Truffel paddenstoelen pasta

Deze truffel paddenstoelen pasta is echt een heerlijk feestelijke maaltijd. Sowieso vind ik truffel echt zo een feestelijk ingrediënt. Het is een luxe en een feestje om te eten. Je maaltijd wordt er meteen een stuk specialer van. Zo ook deze truffel paddenstoelen pasta. Pasta vind ik ook heerlijk, maar deze Mezzelune is een nog extra specialer soort pasta, met een heerlijke vulling. De combinatie van champignons en de truffel met het frisse van de citroen en de verse tijm past perfect bij de pasta. Wanneer je een feestelijk gerecht op tafel wil zetten is dit zeker een aanrader. Perfect voor de nog last minute kerst inspiratie, maar ook wanneer je even iets specialers op tafel wilt zetten of jezelf wilt verwennen.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 250 gram vegan Mezzelune
– 250 gram kastanje champignons
– 1 prei
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– paar takjes verse tijm
– 125 ml haverroom
– sap van 1/2 citroen
– 1 el truffel tapenade
– 1 el edelgistvlokken

Bereiding
1. Snijd de champignons in plakjes, de prei in halve ringen en de ui en knoflook fijn
2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de knoflook, ui en tijm in aan
3. Voeg vervolgens de prei toe en bak even mee en doe daarna ook de champignons erbij en bak dit ook nog even mee
4. Doe de haverroom, citroensap, truffel tapenade en edelgistvlokken bij het champignonmengsel en laat dit circa 10 minuten zachtjes koken
5. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking
6. Verwijder de takjes tijm uit de pastasaus en breng op smaak met peper en zout
7. Serveer de mezzelune met de paddenstoelen saus en extra tijm

Truffel paddenstoelen pasta

2 Reacties

  1. […] Een pastagerecht staat er bij mij elke week wel op tafel. Ik vind het heerlijk, het is vaak makkelijk te maken en je kunt er zoveel mee variëren dat je het elke keer net weer wat anders kunt maken. Ik heb niet echt een favoriet, maar ik kom vaak wel uit bij een lekkere rode saus. De romige paprika pasta is een heerlijke variant daarvan, die vol van smaak is door de geroosterde tomaten, paprika’s en knoflook maar ook lekker romig wordt gemaakt door de cashewpasta en edelgistvlokken. De pastasaus kun je serveren met jouw favoriete pastasoort. Deze romige paprika pasta heb ik afgemaakt met lekkere knapperige geroosterde kikkererwten in een Italiaans jasje. Dit zorgt voor een lekkere knapperige toevoeging en voor wat extra eiwitten. Een heerlijke pastasaus vol met smaak. Op zoek naar meer pasta recepten? Probeer dan ook eens deze romige zongedroogde tomaten pasta of deze truffel paddenstoelen pasta. […]

  2. […] is hij al heerlijk. Ben je op zoek naar meer feestelijke gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze truffel paddenstoelen pasta of deze gnocchi met pistache […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.