Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk recept met alle smaken van de lente? Dan moet je deze lente orzo zeker eens proberen. Deze is heerlijk fris en is daarmee ook perfect voor de lente. Het fijne aan dit gerecht is dat je hem in één pan maakt en dus weinig afwas hebt. Zo kun je nog langer genieten van het zonnetje buiten! In deze lente orzo zitten stiekem ook nog eens veel groenten verwerkt, terwijl je dat niet eens door hebt. De courgette rasp je en meng je door de orzo heen, waardoor je niet doorhebt dat je echt groenten aan het eten bent. De dille, citroen en ricotta maken de orzo heerlijk fris en afgemaakt met een zachtgekookt eitje en feta is deze maaltijd helemaal compleet. Als je het mij vraagt is dit echt een geweldig recept voor de lente. Ben je op zoek naar meer lekkere lente recepten? Probeer dan ook zeker eens deze asperge aardappel salade of deze doperwt gnocchi.
Let’s make some orzo!
Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram orzo
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 400 ml water
– 150 gram doperwten
– 15 gram verse dille
– 1 el ricotta
– sap van 1/2 citroen
– 2 (zachtgekookte) eieren
– feta
pijnboompitten, dille
Bereiding
1. Rasp de courgette, snijd de knoflook en dille fijn en de ui in halve ringen
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin zachtjes de ui
3. Voeg vervolgens de knoflook en geraspte courgette toe en bak dit nog even mee
4. Doe de orzo en het water bij het geheel en laat voor circa 10 minuten zachtjes koken totdat de orzo gaar is
5. Voeg de doperwten, dille, ricotta en citroen toe en breng het geheel op smaak met peper en zout
6. Serveer de orzo met feta, extra dille, pijnboompitten en het gekookt ei
