Diner

Krokante taco’s

Krokante taco's

Deze krokante taco’s zijn mijn nieuwe favoriete manier om taco’s te maken. Het is makkelijk te maken en zo ontzettend lekker. De vulling is eiwitrijk en wordt op smaak gebracht met lekkere kruiden. In de oven worden de taco’s lekker krokant gebakken wat deze taco’s heerlijk maakt. Terwijl de taco’s in de oven staan maak je snel en makkelijk zelf een salsa met mais en cherrytomaatjes en een avocado dip. De perfecte frisse tegenhanger van deze krokante taco’s. Je kunt de vulling ook makkelijk van tevoren maken en mealpreppen, zodat je daarna de taco’s alleen nog maar hoeft te vullen en in de oven hoeft te schuiven. Je kunt er ook voor kiezen om nog wat kaas over de vulling te doen voordat je de taco’s dubbelvouwt. Zelf vind ik dat in dit recept niet nodig omdat de vulling van zichzelf al super veel smaak heeft. Hoe dan ook, dit is echt een aanrader om eens te maken. Ben je op zoek naar meer lekkere taco recepten? Probeer dan ook zeker eens deze BBQ tofu taco’s of deze pompoen pesto taco’s.

Let’s make some taco’s!

Ingrediënten
voor 6 stuks
– 6 mini tortilla wraps
– 1 blik zwarte bonen (400 gram)
– 200 gram vegetarisch gehakt
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 tl oregano, 1/2 tl chilipoeder (of meer/minder naar wens), 1/2 tl peper, 1/2 tl zout
– 150 ml water
– 1 avocado
– 1 blikje maïs (150 gram)
– 250 gram cherrytomaatjes
– sap van 1 limoen
– 1/4e rode ui
– handje verse koriander

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui aan. Voeg vervolgens de knoflook en kruiden toe (paprikapoeder, komijn, oregano, chilipoeder, peper en zout) en bak dit nog even mee. Doe daarna ook de tomatenpuree erbij en bak ook dit kort mee
3. Voeg de zwarte bonen en het water toe en laat zachtjes bakken totdat het water verdampt is. Gebruik de achterkant van je een houten lepen of vork om het geheel wat te ‘prakken’. Doe daarna het vegetarische gehakt erbij en bak dit nog even mee
4. Besmeer de tortilla wraps met wat olijfolie zodat ze helemaal bedekt zijn. Verdeel het mengsel over 1 helft van de tortilla wraps en vouw deze dubbel. Zet in de oven voor 10 minuten, draai ze om en zet ze nog een keer voor 10 minuten in de oven
5. Maak ondertussen de salsa door de cherrytomaatjes in vieren te snijden, de rode ui te snipperen en de koriander fijn te snijden. Meng dit met de maïs, sap van 1/2 limoen, peper en zout
6. Prak de avocado fijn met de andere helft van het limoensap en breng op smaak met peper en zout
7. Serveer de taco’s met de salsa en de avocado dip

Krokante taco's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.