Diner

Loaded zoete aardappel frietjes

Loaded zoete aardappel frietjes

Deze loaded zoete aardappel frietjes zijn perfect voor het weekend. Heerlijk comfortfood, dat is precies waar ik zin in heb voor het weekend. Het kost niet veel moeite en je hebt wel een lekkere maaltijd op tafel staan. Deze variant is ook nog eens in een gezonder jasje gestoken, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker. De zoete aardappel frietjes worden gebakken in de oven dus die doet het meeste van het werk. Verder maak je een makkelijke tzatziki saus erbij om het lekker fris te maken. De Tamatim Falafel is een falafel met tomaat en paprika en past heerlijk bij deze loaded zoete aardappel frietjes. Een heerlijk recept om dit weekend lekker van te genieten. Op zoek naar meer falafel recepten? Probeer dan ook zeker eens deze zoete aardappel falafel of deze falafel bowl.

Let’s make some loaded sweet potato fries!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 medium zoete aardappelen
– snuf knoflookpoeder + paprikapoeder
– 1 el maïzena
– 200 gram Maza Falafel Tamatim
– 1 krop baby romaine sla
– ½ komkommer
– 2 handjes cherry tomaatjes
– 1 stengel bosui
– 100 gram ongezoete (soja)yoghurt
– 1 teentje knoflook
– 1 el citroensap
– 2 flinke el Maza hoemoes naturel
– 40 gram feta
sesamzaad, koriander

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden
1. Was de zoete aardappel en snijd in frietjes
2. Meng de zoete aardappel met de knoflookpoeder, paprikapoeder, maizena, peper, zout en een scheutje olijfolie. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om
3. Gebruik de helft van de komkommer om een tzatziki te maken. Verwijder hiervoor de zaadlijsten en rasp de komkommer. Knijp zoveel mogelijk vocht eruit
4. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt, 1 teentje knoflook (fijngesneden), citroensap, peper en zout
5. Snijd de overige komkommer in blokjes, de cherry tomaatjes in vieren, de bosui in plakjes en de romaine in reepjes
6. Bak de falafel in een pan met een scheutje olie goudbruin
7. Maak de loaded zoete aardappel frietjes door over 2 borden de zoete aardappel te verdelen, gevolgd door de romaine, komkommer blokjes, cherry tomaatjes, falafel, hoemoes en tzatziki. Verkruimel de feta eroverheen en maak af met wat sesamzaad en koriander

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.