Ik weet dat het nog lang geen zomer is, maar met dit stormachtige weer kan ik wel wat zonnigs gebruiken. Deze BBQ pulled tofu wraps zorgen zeker voor wat zon op je bord. Zelf ben ik geen fan van jackfruit, maar wel van de ‘pulled’ structuur als je snapt wat ik bedoel. Daar heb ik een fantastische uitvinding op gevonden, namelijk deze pulled tofu. Door de tofu te raspen krijg je een beetje dat pulled structuur en tofu heeft van zichzelf geen sterke smaak waardoor je het makkelijk op smaak kunt brengen zoals jij wilt. Plus is tofu ook nog eens een stuk eiwitrijker dan jackfruit is, waardoor deze pulled tofu wel een goede optie is als ‘vleesvervanger’. Deze BBQ pulled tofu is heerlijk in combinatie met een makkelijke en zelfgemaakte coleslaw, wat maïs en avocado. Maar je kunt natuurlijk deze pulled tofu helemaal op jouw eigen manier verwerken. Op zoek naar meer lekkere tofu recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Tofu Tikka Masala of deze Tofu Bahn Mi.
Let’s make some pulled tofu!
Ingrediënten
voor 2 personen
– 200 gram tofu
– 4 flinke el barbecue saus
– 50 ml water
– 1 ui
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– snuf zout
voor de wraps
– 6 mini wraps of 4 medium wraps
– 1 avocado
– 1 klein blikje maïs
– 75 gram wortel julienne
– 100 gram gesneden witte kool
– 50 gram ongezoete plantaardige yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1 tl mosterd
– sap van 1/2 limoen
ingelegde rode ui, koriander, sesamzaad
Bereiding
1. Snijd de ui fijn
2. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht uit de tofu wordt gehaald en rasp de tofu
3. Voeg de ui, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en barbecuesaus toe aan de tofu
4. Bak de tofu in een pan met een scheutje olie en voeg wat water toe als deze te droog wordt
5. Meng ondertussen de wortel julienne met de witte kool, ongezoete plantaardige yoghurt, mayonaise, mosterd en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
6. Optioneel: bak de maïs even in een pan
7. Maak de wraps door alle ingrediënten over de wraps te verdelen: de coleslaw, BBQ pullen tofu, maïs, avocado en maak af met wat verse koriander, ingelegde rode ui, sesamzaad en extra limoen