Diner

Barbecue burger met gegrilde ananas

Barbecue burger met gegrilde ananas

Zomer betekent barbecue seizoen. Ondanks dat het zomerse weer nog even van zich af laat weten, kunnen we wel genieten van een zomerse maaltijd. Deze barbecue burger met gegrilde ananas is er een die de zomer in huis haalt en die je zowel op de barbecue als op het fornuis kunt bereiden. Succes is sowieso gegarandeerd. Niet iedereen houdt van fruit bij een hartige maaltijd, maar ik ben zeker fan. Zeker als je de ananas grilt krijgt hij een hele andere smaak. In combinatie met de barbecuesaus, gebakken uien en vegan coleslaw doet deze het super op een broodje hamburger. Dit broodje hamburger is dan ook het bewijs dat je ook heel goed en lekker een vegan burger kunt eten en dat hij zeker niet saai is. Deze barbecue burger met gegrilde ananas is absoluut een nieuwe favoriet van mij en zal deze zomer nog vaker op tafel staan. Om het makkelijk te houden is er in dit recept gebruik gemaakt van een vegan burger uit de winkel. Wil je een keer zelf aan de slag met hamburgers maken? Probeer dan eens deze rode bieten burger, zoete aardappel zwarte bonen burger of deze Mexicaanse zwarte bonen burger.

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 (volkoren)bollen
– 2 veganhamburgers
– 2 schijven ananas
– 1 ui
– 75 gram wortel julienne
– 75 gram gesneden rode of witte kool
– 50 gram ongezoete sojakwark
– 1 el vegan mayonaise
– 1 tl mosterd
– sap van 1/2 limoen
– 2 flinke el smokey barbecue saus
extra barbecue saus, sla

Bereiding
1. Gebruik je verse ananas? Snijd dan 2 dikke plakken van de ananas en verwijder de schil en het middelste gedeelte
2. Meng voor de coleslaw in een kom de wortel julienne met de gesneden kool, ongezoete sojakwark, mayonaise, mosterd en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
3. Snijd de ui in halve ringen
4. Verhit een grillpan op het vuur en grill hierin de plakken ananas totdat deze mooie strepen krijgen. Optioneel is om de broodjes ook even in de grillpan te grillen
5. Verhit een andere pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de burgers en ui goudbruin
6. Verdeel over elk broodje wat barbecuesaus, wat sla, een deel van de coleslaw, de vegan burger, nog wat barbecuesaus, de gebakken uien en de gegrilde ananas. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek er een prikker doorheen
7. Serveer de burgers met de overgebleven coleslaw, wat extra barbecue saus en eventueel wat (zoete aardappel)frietjes

Barbecue burger met gegrilde ananas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.