Diner

Tofu Tikka Masala

Tofu tikka masala

Ik ben dol op curry’s en deze Tofu Tikka Masala is een heerlijke variant die je makkelijk zelf kunt maken. Het lijkt misschien alsof je veel ervoor nodig hebt, maar de meeste kruiden heb je waarschijnlijk al in je voorraad kast staan. Wel vergt het even wat meer tijd, maar ik kan je vertellen dat het dat zeker waard is. Ondanks dat hoef je er zelf niet veel moeite voor te doen. Die tijd zit hem vooral in het wachten. Bereid een deel alvast de dag van tevoren klaar en je maakt het jezelf een stuk makkelijker. Hoe dan ook is deze tofu tikka masala vol van smaak en heerlijk om te serveren met wat (zelfgemaakt) naanbrood. Zelf heb ik er wat bloemkoolrijst bij gedaan voor de groenten, maar ook hier kun je kiezen voor jouw favoriete soort. In plaats van naanbrood kun je dit ook prima met rijst serveren, maar net hoe jij het lekker vind. Een perfect gerecht dus om hem zo samen te stellen hoe jij hem wilt. Op zoek naar meer lekkere curry gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze mango curry of deze pinda curry.

Let’s make some Tikka Masala!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
voor de tofu
– 400 gram tofu
– 200 gram plantaardige yoghurt
– sap van 1/2 citroen
– 1 el garam masala
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl gemalen komijn

voor de saus
– 1 ui
– 6 teentjes knoflook
– stukje gember van circa 1 cm
– 400 gram tomatenblokjes
– 300 ml groentebouillon
– 70 gram tomatenpuree
– 200 ml kokosmelk
– 1 el garam masala
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl gemalen komijn
– 1/2 tl gemalen koriander
naanbrood, citroen, sesamzaad, koriander

Bereiding
1. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu en snijd deze in grove blokjes
2. Meng de plantaardige yoghurt met het citroensap, de Garam Masala, paprikapoeder, komijn, peper en zout. Meng dit yoghurt mengsel door de tofu blokjes heen en laat dit minimaal 1 uur staan. Dit kun je ook een nachtje in de koelkast laten staan

Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn
4. Verdeel de tofu blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om
5. Verhit een pan op het vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan
6. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog even mee, gevolgd door de kruiden (Garam Masala, paprikapoeder, komijn en koriander)
7. Doe daarna ook de tomatenblokjes en bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de saus wat indikt
8. Voeg de kokosmelk toe en gebruik een staafmixer of een blender om dit tot een gladde saus te blenden
9. Zodra de tofu klaar is, doe deze erbij in de saus en laat nog 5 tot 10 minuten mee verwarmen in de saus. Maak af met wat extra citroen, sesamzaad en verse koriander. Serveer met wat naanbrood of rijst en wat groenten erbij

1 Reactie

  1. […] eigen manier verwerken. Op zoek naar meer lekkere tofu recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Tofu Tikka Masala of deze Tofu Bahn […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.