Oh curry’s, een heerlijk bord vol warme romige curry. Voor mij is er geen beter comfort food dan dat. Ik ben dol op alle soorten curry’s, maar deze pinda curry die ik laatst voor het eerst gemaakt heb wint het wel. Naast dat ik dol ben op curry’s, ben ik ook dol op pindakaas en laat deze twee dingen nou heel goed samen gaan. Daarnaast wordt de curry door pindakaas toe te voegen nog romiger en nog lekkerder, met een subtiele pinda smaak. Deze curry zit ook vol met lekker veel groenten. Heerlijk om te serveren met zelfgemaakt naanbrood of met wat (zilvervlies)rijst. Ideaal om nu met deze koude dagen lekker mee op te warmen.
Let’s make some curry!
Ingrediënten
voor 4 personen
– 1 (medium) zoete aardappel
– 2 rode paprika’s
– 2 tomaten
– 200 gram doperwten
– 2 handjes spinazie
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 stukje gember (circa 1 cm)
– 2 el pindakaas
– 2 el rode curry pasta
– 200 ml kokosmelk
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
gehakte pinda’s, bosui, koriander, limoen
Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was ook de paprika’s en tomaten en snijd deze in stukjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper, knoflook en gember fijn
3. Verhit een pan op het vuur en fruit hierin de knoflook, ui, gember en rode peper aan
4. Voeg vervolgens de rode paprika en zoete aardappel toe en bak dit even mee
5. Doe daarna de rode curry pasta en pindakaas erbij en bak dit circa 1 minuut mee. Voeg nu de kokosmelk, gesneden tomaat, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Laat dit circa 15 minuten zachtjes koken totdat het indikt
6. Maak de curry af met wat pinda stukjes, bosui, verse koriander en limoen. Serveer met (zelfgemaakt) naan brood en/of (zilvervlies)rijst