Diner

Lasagne soep

Lasagne soep

Op zoek naar een lekker verwarmende, makkelijk en snel eenpansgerecht? Dan is deze lasagne soep echt perfect. Deze lasagne soep maak je in een pan, dus minder afwas. Ook is deze super snel klaar en heb je een lekkere maaltijd die vol zit met groenten. Kunnen we altijd wel gebruiken. Deze soep heeft het comfort van een lasagne, maar het makkelijke en toch net wat voedzamere van een soep. De perfecte combinatie dus als je het mij vraagt. De soep maak je af met een heerlijk frisse kruiden ricotta, dat geeft het gerecht net het beetje extra’s. Een perfecte maaltijd voor door de week die binnen 30 minuten op tafel staat. Hier worden ook zeker de kids blij van. Maak hem eventueel af met wat extra Parmezaanse kaas en je kunt lekker genieten. Op zoek naar meer lekker vullende soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Harira of deze curry noedelsoep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 200 gram volkoren lasagne
– 1 blik (400 gram) linzen
– 2 stengels bleekselderij
– 2 winterpenen
– 250 gram kastanje champignons
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 70 gram tomatenpuree
– 400 gram tomatenblokjes in blik
– 500 gram tomaten passata
– 600 ml groentebouillon
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 el Italiaanse kruiden
– 100 gram ricotta
– 2 el verse kruiden (basilicum, dille, peterselie)
– 1 el citroensap
pijnboompitten

Bereiding
1. Snijd de bleekselderij, winterpeen en kastanje champignons in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Spoel de linzen af en laat uitlekken
3. Verhit een grote pan op het vuur met een scheut olie en fruit hierin de ui aan
4. Voeg vervolgens de bleekselderij, winterpeen en kastanje champignons toe en bak even mee
5. Doe daarna de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en tomatenpuree erbij en bak ook dit nog kort mee
6. Voeg de tomatenblokjes, passata en groentebouillon toe, gevolgd door de linzen en breek de lasagne vellen in de pan
7. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout
8. Snijd ondertussen de kruiden fijn (basilicum, dille, peterselie) en meng dit samen met de ricotta en het citroensap
9. Serveer de lasagne soep met de kruiden ricotta en pijnboompitten

Lasagne soep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.