Niks vind ik zo lekker tijdens de koude winterdagen dan een kop warme soep. Mij kun je daar altijd blij mee maken en ik vind het fijn om er mee op te warmen. Een soep is altijd goed om veel groenten in te verwerken zonder dat je het perse door hebt. Deze Harira is super smaakvol en vol met voedingsstoffen en kruiden. Harira is een Marokkaanse linzensoep die goed gevuld is en veel verschillende kruiden gebruikt. Aan deze Harira heb ik zelf mijn eigen twist gegeven en er nog rode punt paprika aan toegevoegd. De basis blijft volgens de Harira met linzen, kikkererwten, tomaat, selderij en een heleboel kruiden. De rode paprika geeft het net wat meer smaak en deze variant is zeker ook heerlijk. Zelf vind ik het lekker om de soep voor een deel te blenden, zodat je een romigere soep krijgt. Echt een heerlijk recept voor een koude dag en ook ideaal als je je niet zo fit voelt. De kruiden en voedingsstoffen door alle groenten en peulvruchten die erin zitten laten je gegarandeerd weer beter voelen. Dit recept is ook ideaal om voor te bereiden zodat je er later in de week nog kan genieten voor lunch of diner. Op zoek naar meer lekkere soep recepten om mee op te warmen? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen zoete aardappel soep of deze wortel gember soep.
Let’s make some soup!
Ingrediënten
voor 4 – 6 personen
– 2 stengels bleekselderij
– 100 gram wortel
– 2 rode punt paprika’s
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 150 gram gedroogde rode linzen
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 L groentebouillon
– 1 tl gerookt paprika poeder, komijn, kurkuma
– ½ tl kaneel, gember, zwarte peper
– snuf chili
– 1 el citroensap
peterselie, citroen, sesamzaad
Bereiding
1. Snijd de bleekselderij, wortel en punt paprika in kleine blokjes
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
3. Spoel de linzen en kikkererwten af en laat uitlekken
4. Verwarm een pan op het vuur met een scheut olie. Fruit hierin de ui aan
5. Doe de bleekselderij, wortel en paprika erbij en bak dit nog even mee
6. Voeg vervolgens de knoflook, alle kruiden en tomatenpuree toe en laat dit even meebakken
7. Doe de tomatenblokjes, groentebouillon, linzen en kikkererwten erbij en laat circa 30 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door
8. Blend op het eind een deel van de soep glad om de soep wat romiger te maken. Voeg nu ook het citroensap toe
9. Serveer de soep met verse peterselie, citroen en sesamzaad
[…] lekker genieten. Op zoek naar meer lekker vullende soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze Harira of deze curry […]