Diner Lunch

Pompoen zoete aardappel soep

Pompoen zoete aardappel soep

Het pompoen seizoen is volop in gang en met de koudere dagen ben ik weer helemaal in-to de soepjes. Ik kan daar in deze tijd van het jaar zo van genieten. Heerlijk verwarmend en ook nog eens makkelijk te maken. Deze pompoen zoete aardappel soep is heerlijk romig en vol met smaak. Door de groenten in de oven te roosteren krijgt deze soep een nog diepere smaak want hem nog lekkerder maakt. Ik kan je zeker aanraden om dat eens te doen. De soep bevat veel lekkere seizoensgroenten en hij is perfect om voor te bereiden of te meal preppen. Je maakt van deze pompoen zoete aardappel soep namelijk makkelijk een grote pan en zo heb je meteen nog een extra portie over voor een andere dag of voor de lunch. Dat is dubbel genieten! Ben je op zoek naar meer lekkere soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze romige tomatensoep met pesto croutons of deze pompoen pastinaak soep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 – 6 personen
– 1 fles pompoen
– 2 medium zoete aardappelen
– 2 winterpenen
– 1 ui
– 5 teentjes knoflook
– 2 el garam masala kruiden
– 1 el olijfolie
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
geroosterde kikkererwten, pompoenpitten, limoen, verse koriander , sesamzaad, naambrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de pompoen, zoete aardappel en winterpeen schoon en snijd in grove stukken. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat
2. Voeg de teentjes knoflook toe aan de bakplaat met groenten en verdeel hierover 1 el van de garam masala kruiden, olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor circa 40 minuten. Roer halverwege een keer door
3. Snipper de ui. Fruit deze aan in een pan met wat olie en voeg daarna de andere el garam masala kruiden toe. Voeg hier de groentebouillon aan toe
4. Zodra de groenten geroosterd zijn, doe deze in een blender samen met de bouillon. Blend dit tot een glad geheel
5. Doe de soep terug in de pan en voeg hier nog de kokosmelk aan toe
6. Serveer de soep met geroosterde kikkererwten, pompoen pitten, limoen, verse koriander, sesamzaad en (zelfgemaakt) naanbrood om in te dippen

Tip voor de geroosterde kikkererwten: spoel deze af en laat uitlekken. Meng deze met een snuf paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor 30 minuten. Roer ze halverwege een keer door

Pompoen zoete aardappel soep

2 Reacties

  1. […] is, wat wil je nog meer? Op zoek naar meer lekkere soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen zoete aardappel soep of deze romige tomatensoep met pesto […]

  2. […] maaltijd! Op zoek naar meer lekkere pompoen soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen zoete aardappel soep of deze pompoen pastinaak […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *