Diner Lunch

Romige tomatensoep met pesto croutons

Romige tomatensoep met pesto croutons

Soep, ik hou ervan. Zeker nu het weer kouder en donkerder begint te worden vind ik het heerlijk om op te warmen met een lekker soepje. Ideaal als lunch, maar ook ’s avonds kan ik ervan genieten. Een goede tomatensoep blijft een van mijn favoriete en deze romige tomatensoep met pesto croutons is er daar zeker een van. Deze soep is vol van smaak door de groenten eerst te roosteren in de oven. Daarnaast wordt hij heerlijk romig zonder dat er room gebruikt wordt. In dit recept kook je met de soep een paar cashewnoten mee, die ervoor zorgen dat de soep lekker romig wordt wanneer je hem blend. Afgemaakt met de pesto croutons is deze soep ultiem comfort food. De pesto croutons zijn makkelijk te maken met maar 2 ingrediënten. Een heerlijke en smaakvolle soep waar iedereen blij van wordt. Op zoek naar nog meer lekkere soepjes? Andere favorieten van mij zijn deze wortel gember soep en deze pompoen pastinaak soep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 750 gram romatomaten
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 600 ml groentebouillon
– 40 gram cashewnoten
– 1 tl van elk: gedroogde tijm, rozemarijn en oregano
– handje verse basilicum
– 4 sneden oud (volkoren)brood of een oud bruin broodje
– 2 el groene pesto

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de ui en paprika in stukken en halveer de tomaten. Doe deze in een ovenschaal samen met de teentjes knoflook (deze hoef je nog niet schoon te maken)
2. Bestrooi de groenten met de tijm, rozemarijn, oregano, een scheutje olijfolie, peper en zout. Meng dit een keer door elkaar
3. Zet de ovenschaal in de oven voor circa 30 minuten
4. Wanneer de groente klaar zijn, haal de knoflook teentjes eruit en doe de rest van de groenten alvast in een grote soeppan op het vuur
5. Verwijder nu de schil van de teentjes knoflook en voeg ook deze toe aan de soeppan
6. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit kort aan voordat je de tomatenblokjes, groentebouillon en cashewnoten toevoegt. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken
7. Voeg op het einde de basilicum toe en blend de soep tot een gladde soep. Zelf heb ik dit in de blender gedaan, zo krijg je een nog romigere soep, maar je kunt ook gewoon een staafmixer gebruiken

8. Snijd de sneetjes brood of het broodje in blokjes. Doe deze in een kom en meng de 2 el pesto erdoorheen
9. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de croutons totdat ze knapperig en bruin zijn
10. Verdeel de soep over 4 kommen en maak af met de pesto croutons

* voor dit recept heb ik de producten van koro gebruikt. Met de code HILDE krijg je 5% korting op je bestelling.

2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *