Diner Lunch

Falafel met mangosalsa

Falafel met mangosalsa

Deze falafel met mangosalsa is een heerlijk fris recept. Falafel vind ik sowieso altijd heel erg lekker en samen met deze mangosalsa is het een lekker recept voor in de zomer. Lekker fris met munt en koriander. Mocht je niet van koriander houden kun je dit ook vervangen door peterselie. Voor de falafel heb ik gedroogde kikkererwten gebruikt en ik raad je ook echt aan om gedroogde kikkererwten te gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van kikkererwten uit blik wordt de falafel snel te nat en dat is zonde. Daarnaast hebben gedroogde kikkererwten veel meer smaak. En eigenlijk is het enigste wat je hoeft te doen ze in de koelkast zetten met wat water en laten weken, dus veel werk kost het ook niet. Ik vind het lekker om dit voor de lunch te eten, maar je kunt het ook prima eten als diner. Ze zijn ook gewoon lekker zo, maar ook met een pitabroodje of een couscous salade. Maar net wat jij het lekkerste vindt.

Let’s make some falafel!

Ingrediënten
voor 12 falafelballetjes

voor de falafel
– 150 gram gedroogde kikkererwten
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 rode ui
– 1 handje koriander
– 1 handje munt
– sap van 1/2 citroen
– 1 el Panash pannenkoekenmix naturel (of 1 el haver/tarwe/spelt meel)
– snuf komijn
– snuf paprikapoeder
hummus dressing, verse koriander

voor de mangosalsa
– 1/2 mango
– 1 tomaat
– handje verse koriander
– 1/2 rode ui
– 2 el citroensap

Bereiding
Laat de kikkererwten minimaal 16 uur weken in voldoende water in de koelkast
1. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken
2. Snijd de knoflook fijn, snipper de rode ui en snijd een handje koriander en munt fijn
3. Doe in een keukenmachine de kikkererwten samen met de knoflook, 1/2 rode ui, koriander, munt, sap van 1/2 citroen, paprikapoeder, komijn en peper en zout. Meng dit tot een geheel
4. Meng als laatste de eetlepel pannenkoeken mix of meel er doorheen totdat het een deeg wordt
5. Zet het falafel deeg voor minimaal 10 minuten in de koelkast

Maak ondertussen de mangosalsa
6. Snijd de mango en tomaat in kleine blokjes. Snijd de verse koriander fijn
7. Meng de mango met de tomaat, verse koriander en de andere 1/2 rode ui
8. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout

9. Maak van het falafel deeg 12 balletjes en bak deze in een pan met wat olie
10. Serveer de falafel met de mango salsa en wat hummus dressing

Falafel met mangosalsa

1 Reactie

  1. […] zijn er verschillende soorten te krijgen, maar het is ook heel simpel om zelf te maken, zoals dit recept. Deze zoete aardappel falafel is een heerlijke variatie op de standaard falafel. Ik vind het […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.