Deze boekweit pannenkoeken met perzik zijn weer een heerlijk ontbijt met de fantastische combinatie van perzik en frambozen. De echte pêche melba alleen dan deze keer in de vorm van pannenkoeken. Deze pannenkoeken zijn gemaakt met boekweit, wat de pannenkoeken volledig glutenvrij maken. Ik vind dat boekweit ook een wat meer nootachtige smaak heeft, wat ik ook gewoon heel lekker vind. Je kunt natuurlijk ook gewoon havermeel gebruiken in plaat van boekweitmeel, dan zijn de pannenkoeken net zo lekker. Of gebruik een mix van boekweit en havermeel, het kan allemaal. Maar ze afmaken met perzik en framboos is sowieso een goed idee. Dit brengt me op het idee dat het met een frambozenjam waarschijnlijk ook heel erg lekker is.
Let’s make some pancakes!
Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitmeel
– 1 banaan
– 1 perzik
– 100 ml plantaaridge melk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– snuf kaneel
plantaardige kwark, frambozen, pecannoten
Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Prak de helft van de banaan fijn en snijd de rest in plakjes
3. Meng de geprakte banaan met het boekweitmeel, plantaardige melk, bakpoeder, vanille extract, lijnzaad en kaneel
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
5. Serveer de pannenkoeken met de plantaardige kwark, perzik, frambozen en pecannoten