Ontbijt

Chocolade boekweitpap met sinaasappel

Chocolade boekweitpap met sinaasappel

De combinatie van chocolade en sinaasappel is er een waar je van houdt of niet. Ik vind het in ieder geval een goede combinatie. Deze doet me ook altijd denken aan Pims koekjes, die ik vroeger altijd lekker vond. Deze chocolade boekweitpap met sinaasappel is een heerlijk ontbijtje met deze smaakcombinatie en dus een heerlijke start van de dag.

Let’s make some porridge!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram boekweitkorrels
– 200 ml plantaardige melk
– 1 sinaasappel
– 2 el sinaasappelsap
– 1 el cacaopoeder
– 1/2 tl vanille extract
– snuf kaneel
amandelen, amandelpasta, pure chocola

Bereiding
1. Zet de avond van tevoren alvast de boekweit klaar. Doe hiervoor de boekweit in een schaaltje en giet hier ruim water op. Laat een nacht in de koelkast weken.
2. Spoel in de ochtend de boekweitkorrels af
3. Doe de boekweitkorrels samen met de plantaardige melk, vanille extract, sinaasappelsap, cacao en kaneel in een pannetje
4. Verwarm dit op het vuur en laat circa 15 minuten zachtjes koken tot er een pap ontstaat
5. Snijd ondertussen de sinaasappel in stukjes
6. Doe de boekweitpap in een kom en maak af met de sinaasappel, amandelen, amandelpasta en pure chocola

Chocolade boekweitpap met sinaasappel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.