Ontbijt

Red velvet baked oats

Red velvet baked oats

Het is weer tijd voor een baked oats recept en deze keer een red velvet baked oats. In deze red velvet baked oats zitten zelfs groenten verstopt. Hiermee start je de dag dus gegarandeerd goed. Niet alleen is dit ontbijt onwijs lekker maar ook ontzettend voedzaam dus. Het lijkt misschien raar om aan je ontbijt rode biet toe te voegen, maar geloof me dat je dat in dit recept totaal niet proeft. De baked oats hebben juist een lekkere chocolade achtige smaak. De rode biet geeft alleen het geheel het red velvet kleurtje. Een perfect recept om in het weekend te maken en lekker van te genieten. Op deze manier is het helemaal niet erg om je groenten te eten toch. Op zoek naar meer lekkere baked oats recepten met verstopte groenten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen baked oats of deze carrot cake baked oats.

Let’s make some baked oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 70 gram havermout
– 1 el Myprotein vegan protein blend chocolate
– 1 el cacaopoeder
– 1 el chiazaad
– 1 banaan
– 1 gekookte rode biet
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel + snuf zout
– 50 gram plantaardige kwark
vers fruit, amandelschaafsel, kokosrasp, amandelpasta

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Doe de havermout in een blender samen met de plantaardige melk, het eiwitpoeder, cacaopoeder, banaan, rode biet, chiazaad, bakpoeder, vanille extract, maple syrup, kaneel en een snuf zout
2. Blend dit tot een glad geheel
3. Gebruik een ovenschaaltje en voeg hier de helft van het beslag aan toe. Voeg nu de plantaardige kwark toe en giet er vervolgens de rest van het beslag overheen
4. Zet het schaaltje voor circa 20 minuten in de oven
5. Maak af met wat overgebleven plakjes banaan, vers fruit, amandelschaafsel en kokosrasp

Met de code HILDE krijg je 36% korting op je aankoop bij MyProtein

Red velvet baked oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.