Een perfect bordje comfort food. Heerlijke zoete aardappel frietjes met falafel en een zelfgemaakte vegan tzatziki. Ik vind dit een hele fijne maaltijd voor in het weekend. Lekker makkelijk en snel klaar en het geeft een gevoel van een lekkere snack maaltijd. Wat mij betreft heeft een snack maaltijd niet meer nodig dan dit.
Let’s make some fries!
Ingrediënten
voor 2 personen
– 1 bakje falafel
– 2 medium zoete aardappelen
– 200 ml ongezoete sojakwark
– 1/2 komkommer
– 1 teen knoflook
– handje verse peterselie
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappel en snijd deze in de vorm van frietjes. De schil kun je eraan laten zitten
2. Meng de zoete aardappel met het paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
3. Leg de zoete aardappel frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 30 minuten. Roer halverwege door
4. Was de komkommer en snijd door de helft. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer
5. Rasp de komkommer grof en doe dit in een schone theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit
6. Pers een teentje knoflook uit en snijd de peterselie fijn. Meng dit samen met de komkommer, sojakwark, citroensap en peper en zout
7. Bak de falafel in een pan met een scheutje olie
8. Serveer de falafel met de zoete aardappelfrietjes en de tzatziki