Diner

Gnocchi

Gnocchi

Wist je dat je gnocchi heel makkelijk zelf kunt maken? Zelf dacht ik altijd dat het veel werk zou zijn en daarom ben ik er nooit aan begonnen. Ja je bent er wel even mee bezig, maar moeilijk is het zeker niet. Ook is het resultaat het zeker waard. Zoveel lekkerder dan een gnocchi uit de supermarkt. Deze is echt heerlijk zacht van binnen en alles behalve droog. Met maar 2 ingrediënten maak je deze makkelijk zelf. Het enigste wat je nodig hebt is aardappelen, bloem en wat zout. Geen moeilijke ingrediënten en ook geen gekke benodigdheden. Je kunt de gnocchi serveren zoals jij hem het lekkerste vind. Omdat ik de zelfgemaakte gnocchi in dit recept de ‘showstopper’ wou laten zijn, heb ik ervoor gekozen om het gerecht verder simpel te houden. Een lekkere romige tomatensaus, wat cherrytomaatjes, feta, rucola en pijnboompitten. Een lekker gerecht hoeft echt niet moeilijk te zijn. Ben je op zoek naar wat meer gnocchi inspiratie? Probeer dan ook zeker eens deze gnocchi met pistache pesto of deze romige paprika gnocchh.

Let’s make some gnocchi!

Ingrediënten
voor 2 – 3 porties
– 500 gram kruimige aardappelen
– 100 gram bloem
– zout

Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook deze voor circa 20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet af en laat ze even afkoelen
2. Gebruik een stamper of een vork om de aardappelen te stampen
3. Voeg vervolgens het zout en de bloem toe en gebruik je handen om dit tot een bal te kneden
4. Bestrooi je keukenblad met wat bloem en snijd je deegbal in 6 stukken. Rol elk stuk uit tot een worst vorm en snijd in kleine deeg kussentjes. Optioneel kun je de achterkant van een vork gebruiken om randjes in je gnocchi te maken
5. Breng water aan de kook in een grote pan en kook hierin de gnocchi totdat ze naar boven komen drijven. Dit duurt circa 2-3 minuten
6. Serveer je gnocchi zoals jij hem lekker vind. Ik vind het lekker om ze nog even kort te bakken in een pan met wat olie en heb hem geserveerd met een romige tomatensaus, cherrytomaten, feta, rucola en pijnboompitten

Gnocchi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.