Ontbijt

Choco en rood fruit havermout

Choco en rood fruit havermout

Al jaren lang ontbijt ik met havermout en ik heb al ontzettend veel verschillende combinaties geprobeerd. Het verbaasd me eigenlijk dat ik nog nooit eerder gekomen ben op de combinatie van chocola en rood fruit. Terwijl ik zelf vind dat rood fruit echt super goed gaat met chocola en in deze choco en rood fruit havermout komt dat ook helemaal tot zijn recht. Het warme van de chocolade havermout en het rode fruit is perfect nu de dagen toch nog wat regenachtiger en frisser zijn. Deze choco en rood fruit havermout maak je af met een heerlijke makkelijke ‘choco saus’ gemaakt van maar 2 ingrediënten: pure chocola en amandelpasta. Op deze manier krijg je een lekkere romige saus. Wat mij betreft een heerlijke manier om de dag mee te starten. Ben je op zoek naar meer lekkere chocolade ontbijtjes? Probeer dan ook zeker eens deze choco peer baked oats of deze snickers overnight oats.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 70 gram havermout
– 1 banaan
– 200 ml plantaardige melk + 150 – 200 ml water
– 1 el cacao poeder
– 1 tl chiazaad
– snuf kaneel
– 50 gram (diepvries) rood fruit
– 1 el pure chocola
– 1 el amandelpasta (of andere notenpasta)
(plantaardige) kwark, amandelschaafsel

Bereiding
1. Prak 2/3e van de banaan fijn en snijd de andere 1/3e in plakjes
2. Doe in een pannetje de havermout met de geprakte banaan, plantaardige melk, water, cacao poeder, chiazaad en kaneel. Verwarm deze op het vuur totdat je de gewenste consistentie hebt. Voeg eventueel wat zoetstof toe als je hem wat zoeter wilt hebben
3. Smelt de pure chocolade en meng hier de amandelpasta doorheen. Verwarm ook het rode fruit
4. Verdeel de havermout over een kom en maak af met de plakjes banaan, wat (plantaardige) kwark, het rood fruit, amandelschaafsel en de choco saus

Choco en rood fruit havermout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.