Snacks Sweets

Sinaasappel maanzaad cake

Sinaasappel maanzaad cake

De lente is officieel begonnen en hierdoor krijg ik ook weer meer zin in frisse smaken. Nog steeds vind ik het heerlijk om lekker te bakken en daarin kun je heel goed die frisse smaken verwerken. Zo ook deze sinaasappel maanzaad cake. De combinatie van citroen en maanzaad is er een die je vast wel kent, maar heb je ook ooit sinaasappel en maanzaad geprobeerd? De sinaasappel maakt deze cake heerlijk fris en de maanzaad zorgt voor een lekkere bite erin. Deze sinaasappel maanzaad cake is ook nog eens lekker voedzaam. Gemaakt van havermeel en amandelmeel om hem glutenvrij te houden en gezoet met banaan en dadels. Een heerlijke frisse cake die perfect is om met de Pasen op tafel te zetten, of om gewoon zo van te genieten als tussendoortje. Hoe dan ook is dit echt een aanrader om eens te proberen. Ben je op zoek naar meer lekkere bakrecepten? Probeer dan ook zeker eens deze carrot cake of deze chocolade chip bananenbrood.

Let’s make some cake!

Ingrediënten
voor 10 – 12 plakken
– 200 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 2 rijpe bananen
– 80 gram dadels
– 100 ml plantaardige melk
– sap + rasp van 1 sinaasappel
– 2 eieren (vegan? gebruik 80 gram appelmoes)
– 2 el maanzaad
– 1 tl vanille extract
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– 1 tl kaneel
– snuf zout
walnoten

voor de frosting
– 100 gram plantaardige kwark
– 1 el sinaasappelsap
– 1 tl maple syrup

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, het bakpoeder, baksoda, kaneel en een snuf zout
2. Doe de bananen, dadels, plantaardige melk en vanille extract in een blender en blend dit tot een glad geheel
3. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit
4. Voeg aan de kom met meel het mengsel uit de blender toe, het sinaasappel sap en rasp en de twee eieren (of appelmoes). Roer dit tot een samenhangend beslag
5. Spatel het maanzaad er doorheen
6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en zet in de oven voor circa 45 – 50 minuten. Laat de cake daarna afkoelen
7. Meng voor de frosting de kwark met het sinaasappelsap en maple syrup en verdeel over de cake. Maak eventueel af met wat gehakte walnoten

Sinaasappel maanzaad cake

2 Reacties

  1. […] Sinaasappel maanzaad cakeEen recente favoriet die het ook goed doet op de Paas tafel. Een geweldig lekkere cake met een subtiele sinaasappelsmaak. De maanzaad geeft de cake een extra bite en dat maakt deze cake helemaal af. Heerlijk om bij de brunch te serveren of om met een kop koffie van te genieten. […]

  2. […] Het blijft nog even mooi weer en daar genieten we volop van. Ondanks dat het warm is, blijf ik het wel fijn vinden om wat tussendoortjes te maken in het weekend om de rest van de week van te genieten. Deze keer een lekkere frisse variant, namelijk deze citroen maanzaad cake. Hij is super lekker fris door de citroen en ook nog eens makkelijk te maken. Zo hoef je helemaal niet lang in de keuken te staan om toch iets lekkers op tafel te krijgen. Deze citroen maanzaad cake is ook nog eens voedzaam, waardoor het perfect is om als tussendoortje te nemen of als ontbijt on the go. Een variant die je zeker eens moet proberen! Ben je niet zo een fan van citroen maar wil je wel een lekkere frisse cake? Probeer dan ook zeker eens deze variant met sinaasappel. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *