Diner

Romige paprika gnocchi

Romige paprika gnocchi

Zelf ben ik dol op alle soorten pasta. Van een basic spaghetti tot deze romige paprika gnocchi. Gnocchi is een product wat ik eigenlijk nog niet zo lang gelden ontdekt heb, maar sindsdien ben ik helemaal verkocht. Het zijn kleine zachte ‘kussentjes’ pasta gemaakt van aardappel. Je kunt ze koken, maar zelf ben ik er meer fan van om ze te bakken. Ook doen ze het perfect in deze lekkere romige paprika saus. Om deze saus smaakvol te maken heb ik de paprika’s en knoflook eerst geroosterd in de oven, waardoor ze veel meer smaak krijgen. Om hem daarna lekker romig te maken heb ik de paprika & oregano hoemoes gebruikt. Dit werkt perfect als basis voor een romige saus én geeft ook nog eens een heerlijke smaak. Het ideale aan dit gerecht is dat het eigenlijk maar in één pan bereid wordt, dus de afwas is ook minimaal. Een perfect en makkelijk gerecht om door de weeks te maken die vol zit met smaak en met groenten. Voeg eventueel nog wat extra vega kipstuckjes toe om het gerecht wat eiwitrijker te maken. Maar ook zo is hij al heerlijk op zichzelf! Op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Probeer dan ook zeker eens deze gnocchi met pistache pesto of deze gnocchi met artisjok pesto.

Let’s make some gnocchi!

Ingrediënten
voor 3-4 personen
– 600 gram verse gnocchi
– 3 rode paprika’s
– 200 gram spinazie
– 200 gram paprika & oregano hoemoes
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl paprikapoeder
pijnboompitten, verse basilicum, optioneel: Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier twee van de rode paprika’s op samen met de knoflook teentjes zonder deze schoon te maken. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de oven voor circa 25 minuten
2. Snijd ondertussen de overgebleven paprika in stukjes en snipper de ui
3. Zodra de paprika’s klaar zijn, maak deze schoon en voeg deze toe aan een blender (of gebruik een staafmixer). Doe dit ook met de knoflookteentjes en voeg deze ook aan de blender toe, samen met het citroensap. Blend dit tot een glad geheel
4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui aan. Voeg de rode paprika toe en bak dit even mee
5. Doe de gedroogde oregano, paprikapoeder en gnocchi erbij in de pan en laat dit circa 2 minuten meebakken
6. Voeg de paprikasaus toe aan de pan samen met de hoemoes. Roer dit tot een goed en verwarm het even mee
7. Doe de spinazie er handje voor handje bij totdat de spinazie helemaal geslonken is. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout
8. Serveer de gnocchi met wat pijnboompitten, verse basilicum en eventueel wat extra Parmezaanse kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *