Snacks Sweets

Chai bananenbrood

Chai bananenbrood

Bananenbrood is mijn favoriete snack. Het is altijd lekker en ideaal om op voorraad te hebben. Zelf maak ik graag een bananenbrood in het weekend, zodat ik de rest van de week een heerlijke snack heb waarvoor ik geen moeite meer hoef te doen. Ideaal om in te vriezen en op de dag dat ik hem wil eten eruit te halen. Zo kun je hem een stuk langer bewaren en blijft hij lekker vers. Deze chai bananenbrood is een nieuwe favoriet. Sowieso ben ik helemaal dol op alles met chai smaak en dit chai bananenbrood is dus ook echt een aanrader. Het bananenbrood krijgt hierdoor een heerlijke en warme smaak, wat we in deze winterperiode nog goed kunnen gebruiken. In dit recept heb ik lekker wat pecannoten door het beslag gedaan voor een heerlijke crunch. Het lekkerste is hij met een laagje pindakaas, maar ook zonder is dit een heerlijke snack. Op zoek naar meer bananenbrood recepten? Probeer dan ook zeker eens deze met chocolate chips of dit marmer bananenbrood.

Let’s make some bananabread!

Ingrediënten
voor 1 bananenbrood
– 200 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 3 rijpe bananen + 1 extra voor op de bovenkant (optioneel)
– 80 gram dadels
– 80 gram 0% appelmoes
– 80 ml plantaardige melk
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– Chai kruiden mix (zie chai mix hieronder) of 1,5 el chai kruiden
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl bak soda
– snuf zout
– 50 gram pecannoten + extra voor op de bovenkant
amandelschaafsel voor op de bovenkant

Chai mix:
– 1 tl kaneel
– 1 tl koek- en speculaaskruiden
– 1/2 tl gemalen kardemom
– 1/2 tl gemalen anijs
– 1/4 tl gemalen gember

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de chai kruiden, bakpoeder, baksoda en een snuf zout
2. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij
3. In een blender, doe de bananen, dadels, appelmoes en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
4. Voeg nu het vloeibare bananenmengsel en de plantaardige melk toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag
5. Roer tenslotte de stukjes pecannoten door het beslag heen
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Maak de bovenkant af met de extra banaan die over de lengte doormidden gesneden is en wat amandelschaafsel en pecannoten
7. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Chai bananenbrood

2 Reacties

  1. […] hij lekker vers. Op zoek naar meer lekkere bananenbrood recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chai bananenbrood of dit mocha […]

  2. […] recepten die perfect zijn om die rijpe bananen op te gebruiken? Probeer dan ook zeker eens dit chai bananenbrood of deze bananenbrood baked […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.