Snacks

Pompoen blini’s

Pompoen blini's

Vorig jaar met kerst heb ik blini’s gemaakt als hapje en ik vond ze zo lekker dat ik dit jaar een nieuwe versie bedacht op deze blini’s. Het resultaat hiervan zijn deze pompoen blini’s. Blini’s zijn het perfecte hapje voor de feestdagen, want ze zien er super feestelijk uit en zijn ook een feestje om te eten. Deze pompoen blini’s zijn gemaakt met geroosterde pompoen en zelfgemaakte kokos chips. De combinatie van deze twee samen met het romige van de roomkaas en het zoete van de granaatappelpitjes maken dit een heerlijk hapje. Het is wel een hapje waarmee je wat meer uitpakt, aangezien het wel wat langer duurt om te maken en je ook even geduld moet hebben om de wachten. Maar daarmee is het wel een mega feestelijk hapje waarmee je iedereen versteld doet laat staan. En dat terwijl deze ook nog eens volledig plantaardig zijn. Als dat geen feestje is?! Mocht je liever een andere variant proberen, maak dan zeker mijn vegan blini’s met carrot lox van vorig jaar. Dit recept is ook nog steeds een fantastisch lekker hapje voor de feestdagen.

Let’s make some blini’s!

Ingrediënten
voor circa 18 stuks

voor de blini’s
– 60 gram boekweitmeel
– 40 gram volkorenmeel
– 100 ml ongezoete plantaardige melk
– vocht van 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 1 tl gist
– snuf zout

voor de topping
– 50 gram vegan roomkaas
– 1/3e hokkaido pompoen
– snuf paprikapoeder
– 40 gram kokosvlokken
– 1 el sojasaus
– 1 tl maple syrup
– snuf gerookt paprikapoeder
granaatappelpitjes, verse dille

Bereiding
Begin met het maken van het blini beslag
1. Verwarm de plantaardige melk in een pan. Zorg ervoor dat je deze niet laat koken
2. Klopt in een kom het vocht van de kikkererwten op 
3. Meng in een andere kom het boekweitmeel, volkorenmeel, gist en een snuf zout
4. Doe vervolgens beetje bij beetje de warme melk bij het meel en meng dit goed met een handmixer. Als dit een geheel is voeg dan het opgeklopte kikkererwten vocht toe en mix dit nog even mee
5. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat circa 1 uur staan

Maak ondertussen de toppings klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden
6. Snijd de pompoen in kleine blokjes en meng deze met een snuf paprikapoeder, peper en zout
7. Verdeel de pompoen stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor circa 25 minuten in de oven
8. Meng de kokosvlokken met de sojasaus, maple syrup en gerookt paprikapoeder. Verdeel ook deze dun over een met bakpapier beklede bakplaat. Zodra de pompoen klaar is, zet de temperatuur van de oven terug naar 180 graden
9. Zet de bakplaat met kokosvlokken in de oven en bak voor circa 12 – 15 minuten. Meng elke 5 minuten even door om te voorkomen dat ze aanbranden. Laat daarna afkoelen zodat ze knapperig worden

Bak nu de blini’s
10. Verwarm een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie en bak hierin kleine blini’s van het beslag tot ze goudbruin zijn. Draai om en bak de andere kant. Ik gebruikte hiervoor 1 el beslag per blini
11. Maak de blini’s af door deze te besmeren met de vegan roomkaas, verdeel vervolgens de pompoen en kokos chips over de blini’s en maak af met de granaatappelpitjes en verse dille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.