Snacks Sweets

Marmer bananenbrood

Marmer bananenbrood

Dit marmer bananenbrood is weer een heerlijke variant op bananenbrood. Ik vind het leuk om het elke keer net wat anders te maken. Deze keer dus een marmer bananenbrood wat eigenlijk heel simpel is maar er wat extra speciaal uitziet. Je maakt het bananenbrood beslag en door een deel hiervan meng je wat cacaopoeder voor een chocoladebeslag. Deze verdeel je over een cakevorm en gaat er met een satéprikker doorheen om een leuk effect te krijgen. Zelf heb ik het niet genoeg gedaan, waardoor het meer een laagjes cake is geworden, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker. Deze variant is zoals je gewend bent lekker voedzaam, makkelijk te maken, glutenvrij en plantaardig. Maar ook luchtig en heel erg lekker. Nog lekkerder met een dikke laag pindakaas erop. Op zoek naar andere bananenbrood recepten? Probeer dan eens mijn chocolate chip bananenbrood of dit chocolade bananenbrood.

Ingrediënten
voor 1 bananenbrood
– 200 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– 80 gram dadels
– 80 gram 0% appelmoes
– 80 ml plantaardige melk + 30 ml plantaardige melk
– 2 el cacaopoeder
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– snuf zout
– 2 el pure chocolade chips + 1 el amandelpasta
amandelschaafsel, frambozen, vijgen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder en baksoda
2. Doe de plantaardige melk (de 80 ml) in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij
3. In een blender, doe de bananen, dadels, appelmoes en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
4. Voeg nu het vloeibare bananenmengsel en de plantaardige melk toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag
5. Schep nu 1/3e van het beslag in een aparte kom en meng hier het cacaopoeder + 30 ml plantaardige melk door. Roer dit tot een glad geheel
6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier de helft van het standaard beslag in. Verdeel nu het chocoladebeslag erover heen en tot slot de andere helft van het standaard beslag. Ga er met een satéprikker doorheen om een marmer effect te maken
7. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen
8. Smelt de pure chocolade chips en roer hier de amandelpasta doorheen. Maak het bananenbrood af met de chocoladesaus en geroosterd amandelschaafsel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.