Lunch Snacks Spreads and Dips

Taco loaded hummus

Taco loaded hummus

Deze taco loaded hummus is een heerlijk fusion gerecht. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en op hummus, dus deze combinatie is voor mij perfect. Een heerlijk romige hummus op smaak gebracht met tacokruiden voor een Mexicaans tintje, met een lekkere topping van maïs, zwarte bonen en een simpele tomatensalsa. Ideaal om als hapje te serveren met wat tortilla chips erbij. Maak het nog feestelijker met een lekkere guacamole erbij en je hebt een leuk en verrassend gerecht.Hiermee zet je weer eens wat anders op tafel. Ook is deze lekker om gewoon als lunch te eten, een wat luxere en uitgebreidere lunch weliswaar, maar dat mag zo nu en dan wel eens toch? Ik weet in ieder geval dat deze hier nog vaker op tafel komt te staan, want dit was wederom een succes. Niet zo fan van Mexicaans of op zoek naar een ander loaded hummus recept? Probeer dan eens mijn shakshuka hummus.

Ingrediënten
voor de hummus
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 rode paprika
– 4 teentjes knoflook
– 2 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– 1 el tacokruiden
– snuf gemalen komijn

voor de topping
– 1/2 blikje maïs
– 1/2 blikje zwarte bonen
– 1 tomaat
– 1 stengel bosui of 1/2 rode ui
– sap van 1/2 limoen
– handje verse koriander

sesamzaad, tortilla chips

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de paprika en leg deze samen met de teentjes knoflook op een bakplaat. Zet in de oven voor circa 20 minuten
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder de velletjes van de kikkererwten. Dit is even een werkje, maar is het zeker waard
3. Wanneer de paprika klaar is, maak deze schoon en snijd in stukjes. Verwijder ook de velletjes van de knoflookteentjes
4. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en meng dit tot een romig geheel. Breng op smaak met peper en zout

5. Spoel ondertussen de zwarte bonen af en laat uitlekken
6. Snijd de tomaat in kleine blokjes, de bosui of rode ui en de koriander fijn
7. Meng in een schaaltje de tomaat met de bosui of rode ui, koriander, limoensap en breng op smaak met peper en zout
8. Doe de hummus in een grote kom of bord. Verdeel de zwarte bonen, maïs en tomatensalsa over de hummus heen. Maak af met wat sesamzaad en koriander. Serveer met (zelfgemaakte) tortilla chips

Taco loaded hummus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.