Diner Lunch

Kikkererwten gyros

Kikkererwten 'gyros'

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk recept dat lekker fris is? Probeer dan zeker eens deze kikkererwten gyros. Een super lekkere manier om een klassiek gerecht vegetarisch te maken. Door kikkererwten te gebruiken krijg je toch een lekkere bite en samen met de kruiden die je gebruikt krijgen ze een heerlijke smaak. Ik rooster ze hier in een pan zodat ze wat krokant worden zonder dat het te lang duurt, maar mocht je ze echt krokant willen hebben kun je er ook voor kiezen om ze in de oven of airfryer te maken. De komkommer en cherry tomaten maken het gerecht heerlijk fris en de yoghurt-dille dressing maakt het helemaal af. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Deze kikkererwten gyros gaat hier zeker nog vaker op tafel komen en hopelijk komt dat bij jou ook. In dit recept heb ik zelf mijn pita’s gemaakt, maar je kunt hier prima volkoren pita’s of wraps voor gebruiken die je in de supermarkt kan kopen. Op zoek naar meer soortgelijke recepten? Probeer dan ook zeker eens deze oesterzwam shoarma of deze vegan gyros flatbread.

Let’s make some chickpea ‘gyros’!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 volkoren pita’s/wraps/flatbread
– 100 gram cherry tomaat
– 1/3e stuk komkommer
– 4 el hummus
– 75 gram (soja)yoghurt
– handje verse dille
– 1 el citroensap
– handje veldsla
– feta
ingelegde rode ui, dille, sesamzaad

voor de kikkererwten
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 el olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijn
– 1/2 tl oregano
– 1/2 tl knoflookpoeder
– 1/4 tl zout
– snuf zwarte peper

Bereiding
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Gebruik een theedoek of een keukenpapier om de kikkererwten droog te deppen
2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kikkererwten voor circa 10 minuten. Voeg op het einde de kruiden toe en bak dit nog even mee
3. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherry tomaten in vieren. Snijd de dille fijn en meng deze samen met de soja yoghurt, citroensap, peper en zout
4. Verwarm de pita’s, wraps of flatbread en besmeer deze met wat hummus, verdeel vervolgens wat veldsla, komkommer, tomaatjes en de kikkererwten eroverheen. Maak af met de ingelegde rode ui, yoghurt-dille saus, de feta, ingelegde rode ui, dille en sesamzaad

Kikkererwten 'gyros'

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.