Diner

Curry ramen noodles

Curry ramen noodles

Sinds ik de crispy tofu heb ontdekt ben ik er helemaal weg van. Al eerder heb ik een heerlijk recept met gebakken tofu gedeeld en deze curry ramen noodles is ook weer zo’n lekker recept met die gebakken tofu. Ik ben dol op curry’s maar eet ze vrijwel altijd met rijst of met naanbrood. Deze curry heb ik gemaakt met ramen noodles, wat het gerecht weer een totaal andere twist geeft dan wanneer je het bijvoorbeeld met rijst neemt. Deze curry ramen noodles zit vol met smaak, groenten en plantaardige eiwitten door de tofu. Je kunt natuurlijk de groenten toevoegen die jij lekker vind, maar deze combinatie vond ik persoonlijk perfect bij dit gerecht. Afgemaakt met wat limoen en koriander om het geheel frisser te maken is dit een topper. Ik heb er nu alweer helemaal zin in.

Let’s make some noodles!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 1 blok tofu (375 gram)
– 250 gram champignons
– 200 gram sugar snaps
– 125 gram taugé
– 90 gram ramen noodles
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 stukje gember (circa 1 cm)
– 2 el rode curry pasta
– 200 ml kokosmelk
koriander, limoen, sesamzaadjes

voor de tofu
– 1 blok tofu (375 gram)
– 1 el maizena
– 1 tl sesamolie
– 1 tl sojasaus
– snuf knoflookpoeder
– snuf gerookt paprikapoeder

Bereiding
Begin met het bereiden van de tofu
1. Laat de tofu uitlekken en knijp voorzichtig zoveel mogelijk vocht eruit. Wikkel eventueel in een schone theedoek en leg er iets zwaars op om zoveel mogelijk vocht uit de tofu te halen
2. Snijd de tofu in blokjes
3. Meng in een grote kom de tofu met de maizena, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder
4. Voeg vervolgens de sesamolie en sojasaus toe en meng dit goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten marineren

Verwarm de oven voor op 200 graden
5. Verspreid de gemarineerde tofu over een bakplaat met bakpapier. Zet voor circa 30 minuten in de oven. Draai halverwege een keer om
6. Snijd de champignons in vieren, verwijder de kantjes van de sugarsnaps, snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn
7. Verhit een pan met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper
8. Voeg vervolgens de champignons toe en bak dit even mee
9. Doe daarna de currypasta erbij en laat dit circa 2 minuten meebakken en voeg vervolgens de kokosmelk toe
10. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes op het vuur pruttelen. Doe na 10 minuten de sugarsnaps erbij en roer op het einde de taugé erdoorheen
11. Kook de ramen noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water
12. Serveer de ramen noodles met de curry, de gebakken tofu en maak af met wat verse koriander, limoen en sesamzaadjes

Curry ramen noodles
Curry ramen noodles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.