Diner

Flatbread met geroosterde bloemkool

Flatbread met geroosterde bloemkool

Ik ben dol op lekkere en makkelijke gerechten waarbij de oven het grootste deel van het werk doet. Deze flatbread met geroosterde bloemkool is ook weer zo een top recept. Vol met groenten maar dan op een andere manier bereid dan je gewone gekookte groenten. Op deze manier is het helemaal geen straf om groenten te eten. Deze flatbread met geroosterde bloemkool zit vol met smaak, lekker veel kleur en is perfect voor een dag waarin je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel iets voedzaams op tafel wilt. Het geeft mij ook wel een beetje een comfort food gevoel. Een heerlijke maaltijd die goed past bij de zonnige dagen waar we de afgelopen tijd volop van mogen genieten. Op zoek naar meer flatbread recepten? Probeer dan ook zeker eens deze gyros flatbread of deze vega Turkse pizza.

Let’s make some flatbreads!

Ingredienten
voor 2 personen
– 2 volkoren flatbreads
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 1/3e bloemkool
– 1 rode paprika
– 1 el Garam Masala
– 50 gram (plantaardige) yoghurt ongezoet
– 1 el verse peterselie, fijngesneden
– 1 el citroensap
– 2 flinke el hummus
– 2 handjes veldsla
ingelegde rode ui, sesamzaad, extra peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes
3. Doe de kikkererwten en bloemkool in een kom en meng met de Garam Masala kruiden, peper, zout en een scheutje olijfolie. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat en voeg ook de rode paprika in zijn geheel hier aan toe. Zet in de oven voor circa 30 minuten. Roer halverwege een keer door
4. Maak ondertussen een sausje van de plantaardige yoghurt met de verse peterselie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout
5. Als de groenten geroosterd zijn, snijd de paprika in reepjes
6. Besmeer de flatbreads met een flinke lepel hummus en verdeel hier wat veldsla over, gevolgd door de geroosterde bloemkool, kikkererwten en paprika reepjes. Maak af met de yoghurt saus, ingelegde rode ui, sesamzaad en extra peterselie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *