Snacks Sweets

Courgette muffins

Courgette muffins

Groenten in muffins klinkt misschien heel raar, maar geloof me dat je in deze courgette muffins de courgette niet eens proeft. Het is een super makkelijke en lekkere manier om net wat extra groenten toe te voegen aan je snacks. Deze courgette muffins zijn lekker luchtig en onwijs lekker van smaak. Een perfect tussendoortje om in het weekend te maken, zodat je de rest van de week weer vooruit kunt met een gezonde en lekkere snack. Ze zijn perfect om in te vriezen, wat het nog makkelijker maakt. In dit recept heb ik ervoor gekozen om de courgette te raspen en hem daarna er doorheen te roeren, zo krijg je net wat meer structuur in je muffin. Houdt je hier niet zo van, dan kun je er ook voor kiezen om de courgette gewoon mee te blenden in het muffin beslag. Op zoek naar meer lekkere muffin recepten? Probeer dan ook zeker eens deze mango kokos muffins of deze citroen maanzaad muffins.

Let’s make some muffins!

Ingrediënten
voor circa 12 stuks
– 150 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 1/2 courgette
– 1 banaan
– 100 ml plantaardige melk
– 50 gram appelmoes 0%
– 1 el appel cider azijn
– 2 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snuf zout
– 50 gram pure chocolade chips

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Rasp de courgette en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Laat de courgette uitlekken
2. Doe alle ingrediënten voor de muffins in een blender: het havermeel, amandelmeel, banaan, plantaardige melk, appelmoes, appel cider azijn, maple syrup, vanille extract, bakpoeder, kaneel en een snuf zout. Meng dit tot een glad beslag
3. Roer vervolgens de geraspte courgette en de chocolade chips door het beslag heen
4. Vet een muffin vorm in of gebruik muffin bakvormpjes en verdeel het beslag over de muffin vormpjes
5. Zet de muffins in de oven voor circa 25 minuten

Courgette muffins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.