Snacks Spreads and Dips

Baba ganoush met paprika

Baba ganoush met paprika

Baba ganoush is een heerlijke dip op basis van aubergine. Al eerder maakte ik de traditionele variant, maar ik vond het leuk om hier een variatie op te bedenken. Deze baba ganoush met paprika is er eentje met een twist. Eigenlijk voeg je aan de traditionele variant nog geroosterde paprika toe voor extra smaak. Het is zo simpel om dips zoals deze zelf te maken en het is ook nog eens veel lekkerder dan uit de supermarkt. Tevens zitten in dit recept maar 6 ingrediënten, dus veel heb je er niet voor nodig. Alleen een beetje geduld aangezien de groenten even de oven in moeten. Deze baba ganoush met paprika is een perfecte dip om van het weekend te maken voor bij de borrel. Maar hij is ook heel lekker als spread op bijvoorbeeld een wrap. Hoe dan ook, deze wil je maken. Op zoek naar meer lekkere borrel dips? Probeer dan ook zeker eens deze zongedroogde tomaten muhammara of deze ras el hanout loaded hoemoes.

Let’s make some baba ganoush!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 2 grote aubergines
– 1 rode paprika
– 3 teentjes knoflook
– 2 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– snuf komijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de aubergines over de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Leg de paprika en knoflookteentjes erbij. Haal de knoflook teentjes na circa 20 minuten eruit.Zet voor circa 45 minuten in de oven en laat de aubergines en paprika daarna goed afkoelen
2. Haal met een lepel de binnenkant van de aubergine eruit en doe dit in een blender. Verwijder het velletje van de knoflookteentjes en van de paprika en voeg ook de knoflook en paprika toe aan de blender
3. Voeg vervolgens het citroensap, tahin en komijn toe en blend dit tot een gladde spread
4. Breng de Baba Ganoush op smaak met peper en zout
5. Serveer met granaatappelpitjes, sesamzaad en verse koriander. Lekker met (zelfgemaakt) naanbrood, pitabrood, toastjes of op een broodje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.