Snacks

Nacho toren

Nacho toren

Op 21 oktober is het Nacho Day en dat moet natuurlijk goed gevierd worden! Voor nacho’s kun je mij echt wakker maken dus deze nacho challenge ben ik graag aangegaan. Santa Maria heeft mij uitgedaagd om een nacho toren te maken en nu daag ik jou uit om dat ook te doen. Dit is superleuk om te maken en nog leuker om met vrienden of familie samen van te genieten. De producten van Santa Maria zijn perfect om te gebruiken om jouw nacho toren helemaal compleet te maken. Ideaal gezien maak je deze in een hittebestendig blik om de toren zo stabiel mogelijk te houden. Heb je die niet, dan kun je er ook voor kiezen om de nacho’s in een ovenschaal te bereiden en daarna zelf de toren nog op te bouwen. 

In dit recept heb ik er mijn eigen twist aan gegeven door hem vegetarisch te maken en te serveren met een frisse mango salsa. De mango salsa is heerlijk als tegenhanger van de Tex Mex kruiden en maakt deze nacho toren nog lekkerder. Ga jij 21 oktober ook aan de slag met een nacho toren?

Let’s make some nacho’s!

Ingrediënten
voor 1 toren
– 2 zakken Santa Maria Nacho Chips
– ½ zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
– 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 blikje maïs (150 gram)
– 1 rode paprika + 1 gele paprika
– 200 gram cheddar kaas
– 1 mango
– ½ rode ui
– 1 tomaat
– sap van ½ limoen
– handje verse koriander
– 2 avocado’s
– 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
– 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
– 1 potje Santa Maria Green Jalepeño

Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 graden
1. Begin met het maken van de mango salsa. Snijd de mango in kleine blokjes, verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ook deze in kleine blokjes. Snipper de rode ui en snijd de koriander fijn. Meng dit in een schaaltje met het sap van ½ limoen en breng op smaak met peper en zout. Zet deze apart.
2. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken.
3. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met een scheutje olijfolie totdat ze bruin kleuren.
4. Verwarm een andere pan op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg hieraan de zwarte bonen toe, samen met de maïs, het half zakje taco seasoning mix en een scheut water. Bak dit kort.
5. Maak de guacamole door de avocado’s te prakken en te mengen met de dip mix guacamole
6. Vul het blik in de volgende lagen: begin met een laag nacho chips, gevolgd door wat cheddar kaas, weer een laag nacho chips, een laag chuncky wrap walsa mild, een laag nacho chips, de gebakken paprika en cheddar kaas, een laag nacho chips, de zwarte bonen en cheddar kaas een laag nacho chips, een laag chunky wrap salsa mild, een laag nacho chips en de laatste cheddar kaas. Zet het blik voor 10 minuten in de oven.
7. Haal het blik uit de oven en zet deze op een bord. Kijk uit, het blik kan heet zijn! Keer het bord, inclusief het blik, voorzichtig ondersteboven en zet neer. Schuif voorzichtig het blik van de nacho toren af.
8. Serveer de nacho toren met de mango salsa, guacamole en jalapeños. 

Deze post is gemaakt in samenwerking met Santa Maria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.