Op zoek naar een lekkere snack om te maken? Dan zijn deze cookie dough balls zeker een aanrader. Deze cookie dough balls zijn gemaakt op basis van kikkererwten, wat maakt dat het vol met vezels en eiwitten zit. Een perfecte snack om van te voren te maken en door de week lekker van te genieten. Omhuld met een lekker laagje chocola zit je met deze snack helemaal goed. Daarnaast heb je maar een paar ingrediënten nodig om dit recept te maken en veel ervan heb je waarschijnlijk al in huis. Je moet wel even geduld hebben, want ze moeten nog even de koelkast in, maar geloof me dat ze het wachten waard zijn. Een heerlijke plantaardige, glutenvrije en voedzame snack.
Let’s make some cookie dough balls!
Ingrediënten
voor circa 12 balletjes
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 50 gram amandelpasta
– 2 medjoul dadels
– 3 el havermout
– 1 tl vanille extract
– 30 gram pure chocolade chips + 50 gram pure chocolade chips
Bereiding
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder vervolgens de velletjes van de kikkererwten. Dit is even een werk, maar het is het zeker waard. Het zorgt ervoor dat cookie dough gladder wordt
2. Doe de kikkererwten, amandelpasta, dadels, havermout en vanille extract in een blender of keukenmachine en blend dit tot een glad geheel
3. Roer vervolgens de chocolade chips erdoorheen. Zet dit voor circa 30 minuten in de koelkast
4. Maak van het cookie dough 12 gelijke balletjes en leg deze op een bakpapier
5. Smelt de overige 50 gram pure chocolade au bain marie en haal één voor één de cookie dough balletjes door de gesmolten chocola heen en leg deze terug op het bakpapier
6. Leg de balletjes in de koelkast om op te laten drogen