Snacks Sweets

Blauwe bes citroen muffins

Blauwe bes citroen muffins

Dat je lekker en voedzaam kunt bakken laten deze blauwe bes citroen muffins wel zien. Deze muffins zijn een stuk voedzamer door het gebruiken van haver- en amandelmeel, halvarine en minder gebruiken van suiker. Door een banaan te gebruiken worden de muffins vanzelf een stuk zoeter en heb je dus minder suiker nodig. Daarnaast zijn ze lekker fris door de citroen. Deze muffins zijn lekker als gezonde snack tussendoor, maar ook als ontbijt samen met wat (plantaardige)yoghurt.

Let’s bake some muffins!

Ingrediënten
voor 12 stuks
– 150 g havermeel
– 45 g amandelmeel
– 100 gram (diepvries)blauwe bessen
– 1 banaan
– 100 ml sojamelk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 2 el maple syrup
– 80 g plantaardige halvarine
– sap van 1/2 citroen
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Mix in een klein schaaltje de lijnzaad met het water, laat dit even staan
2. Mix het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en snuf zout door elkaar in een kom
3. In een andere kom, prak de banaan en meng dit met de sojamelk, maple syrup, margarine, citroensap en lijnzaad
4. Maak een kuiltje in de kom met droge ingrediënten en voeg het natte mengsel toe, meng dit tot een geheel
5. Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen
6. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en zet in de oven voor circa 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Test met een satéprikker of de muffins gaar zijn

Blauwe bes citroen muffins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.