Ontbijt

Pompoen havermout met kaki

Pompoen havermout met kaki

Deze pompoen havermout met kaki is een heerlijk seizoens-ontbijt. Een lekkere en verwarmende start van de dag. Pompoen is ook een groenten die heel makkelijk te verwerken is in zoete gerechten, zoals deze havermout. Hiermee heb je meteen weer een portie groenten binnen terwijl je geniet van een lekker zoet ontbijtje. Ik vind het het lekkerste om de pompoen in de oven te roosteren met wat kaneel en dan te pureren tot een fijne puree, maar mocht je minder tijd hebben dan kun je de pompoen ook prima even koken en dan pureren met wat kaneel. Het roosteren geeft het net wat extra smaak, maar ook wanneer je dit niet doet is het een heerlijk ontbijt.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 100 gram pompoen
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 banaan
– 1 kaki
– snuf kaneel
– snuf speculaaskruiden
pecannoten, kokos, dadel-kaneel pindakaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de pompoen schoon en snijd een stuk eraf. Bestrooi met een snuf kaneel en zet in de oven voor circa 30 minuten. Laat daarna afkoelen en pureer tot een fijne pompoen puree
2. Snijd de banaan in plakjes en houd wat achter om de havermout straks mee af te maken
3. Doe de havermout in de pan, samen met de plantaardige melk, water, pompoenpuree, kaneel en speculaaskruiden. Verwarm dit op het vuur
4. Laat de havermout circa 5 minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte
5. Voeg de laatste minuut een deel van de banaan toe en verwarm dit nog even mee
6. Doe de havermout in een kom en maak af met de overgebleven plakjes banaan, kaki pecannoten, kokos en dadel-kaneel pindakaas

Pompoen havermout met kaki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.