Diner

Avocado pasta pesto

Avocado pesto pasta

Een pasta pesto is altijd een goed idee. Makkelijk te maken en veel vinden het lekker. Het is makkelijk om een pesto uit de supermarkt te gebruiken, maar wist je dat het ook helemaal niet veel tijd kost om zelf een pesto te maken? Eigenlijk is het een kwestie van alles in een keukenmachine doen en blenden tot een geheel, en klaar is je pesto. Dit recept voor avocado pasta pesto is een variant op een gewone pasta pesto. Door het gebruiken van avocado wordt de pesto lekker romig.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 120 gram volkoren pasta
– 1/2 avocado
– 20 gram cashewnoten
– 1 teentje knoflook
– 2 el citroensap
– 1 el edelgistvlokken
– handje verse basilicum
– handje verse spinazie
– 200 gram doperwten (diepvries)
pijnboompitten, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat, rucola

Bereiding
1. Bereid de pasta volgens de verpakking
2. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan
3. In een keukenmachine, meng de avocado, geroosterde cashewnoten, knoflook, citroensap, edelgistvlokken, basilicum en spinazie samen met wat peper en zout tot een gladde pesto
4. Meng de pesto door de pasta heen en voeg hier de doperwten aan toe. Verwarm dit nog even mee
5. Serveer de pasta met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat en rucola

Avocado pesto pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.