Snacks Sweets

Chocolate chip bananen muffins

Chocolate chip bananen muffins

Deze chocolate chip bananen muffins zijn een heerlijk en voedzaam tussendoortje. Het is een perfect recept om in het weekend te maken, zodat je de rest van de week snel en makkelijk wat hebt om tussendoor te nemen. Wat mij betreft kan het met chocolate chip niet snel fout gaan. In principe kun je er verder nog doorheen doen wat je zelf lekker vindt, maar voor dit recept heb ik het vrij simpel gehouden. Zonder veel suiker toe te voegen zijn deze muffins toch lekker zoet, wat met name komt door de banaan. Deze muffins zijn naast dat ze heel erg lekker en voedzaam zijn ook nog eens volledig plantaardig en glutenvrij.

Let’s make some muffins!

Ingrediënten
voor circa 12 stuks
– 150 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 1 banaan
– 100 ml plantaardige melk
– 50 gram plantaardige boter
– 2 el agave siroop
– handje chocolate chips
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– snuf zout
amandelschaafsel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng het lijnzaad met het water in een schaaltje
2. Mix in een kom het havermeel met de amandelmeel, bakpoeder, kaneel en snuf zout
3. In een andere kom, prak de banaan en meng dit met de plantaardige melk, plantaardige boter, agave siroop, vanille extract en lijnzaad
4. Maak een kuiltje in de kom met de droge ingrediënten en voeg hier de het bananenmengsel aan toe. Meng dit tot een geheel
5. Spatel de chocolate chips door het beslag heen totdat alles goed verdeeld is
6. Verdeel het beslag over de muffin vormen en bestrooi met wat amandelschaafsel
7. Zet in de oven voor circa 25 minuten

Chocolate chip bananen muffins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.