Diner

Romige zongedroogde tomaten pasta

Romige zongedroogde tomaten pasta

Wat mij betreft is een pasta altijd een goed idee. Je kunt er zoveel mee variëren dat het eigenlijk nooit saai wordt. Zelf ben ik het meeste fan van een lekkere tomatensaus, maar af en toe kan ik ook genieten van een romige saus. Deze romige zongedroogde tomaten pasta heeft eigenlijk beide. Beter kan bijna niet toch. Het is een romige pasta, zonder gebruik te hebben gemaakt van echte room. De zoete aardappel en cashew pasta maakt het geheel romig en geeft daarnaast ook heel veel smaak. De toevoeging van zongedroogde tomaatjes geeft het die diepe tomaten smaak en het citroensap maakt het geheel wat frisser. Al met al een vrij simpel pasta gerecht die wanneer je de zoete aardappel gepoft hebt zo op tafel hebt staan. Voedzaam, lekker en makkelijk.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 180 gram volkoren pasta
– 1 medium zoete aardappel
– 60 gram zongedroogde tomaatjes
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 el cashew pasta
– 2 el edelgistvlokken
– 2 el citroensap
– paar takjes verse tijm
– 150 ml groentebouillon
– snuf gerookt paprikapoeder
geroosterde bimi, verse basilicum, extra zongedroogde tomaatjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Prik met een vork een paar keer in de zoete aardappel en leg deze in de oven voor circa 40 minuten totdat deze zacht is
Tip: je kunt dit ook sneller in de magnetron doen. Prik hiervoor gaatjes in de zoete aardappel en leg deze voor 8 – 10 minuten in de magnetron. Keer halverwege een keer om
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
3. Kook de pasta volgens de verpakking
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de knoflook, ui en verse tijm voor ongeveer 5 minuutjes
5. Verwijder de takjes tijm en doe de knoflook en ui in een blender of keukenmachine, samen met de zongedroogde tomaatjes, cashew pasta, edelgistvlokken, citroensap, groentebouillon en gerookt paprikapoeder
6. Verwijder ook de schil van de zoete aardappel en voeg deze toe aan de blender of keukenmachine. Blend dit tot een gladde saus. Voeg eventueel wat meer bouillon toe wanneer de saus nog te dik is
7. Doe de saus terug in de pan waarin je eerder de tomaat en ui gebakken hebt. Laat dit even zachtjes koken
8. Voeg wanneer de pasta gaar is de pasta toe aan de saus en meng dit goed door elkaar
9. Serveer de pasta met wat geroosterde bimi, verse basilicum en extra zongedroogde tomaatjes

Romige zongedroogde tomaten pasta

1 Reactie

  1. […] Een heerlijke pastasaus vol met smaak. Op zoek naar meer pasta recepten? Probeer dan ook eens deze romige zongedroogde tomaten pasta of deze truffel paddenstoelen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.