Snacks Sweets

Chocolade macadamia koeken

Chocolade macadamia koeken

December vind ik altijd een maand die perfect is om koekjes te bakken. Ik weet niet waarom, want normaal gesproken ben ik helemaal niet zo van het koekjes bakken, maar in december voelt het gewoon anders. Het geeft meteen een kerst achtig gevoel en het is ook nog eens heel erg leuk om te doen. Een ideale besteding van je vakantie of weekend. Macadamia noten zijn misschien wat minder gangbaar maar zijn wel ontzettend lekker. Waarschijnlijk ken je ze ook van de macadamia koeken met witte chocola. Deze chocolade macadamia koeken zijn daar ook op geïnspireerd, maar dan met mijn eigen voedzamere twist. Heerlijk met de macadamia noten en pure chocolade chips. Daarnaast heb je verder niet zo heel veel ingrediënten nodig – naast wat dingen die de meeste wel standaard in huis hebben – en heb je zo lekker wat koekjes op tafel getoverd. Ook ideaal om die verloren te rijpe banaan mee op te maken. Op zoek naar andere lekkere koekjes? Probeer dan ook eens deze cranberry havermout koekjes.

Let’s make some cookies!

Ingrediënten
voor 12 koekjes
– 200 gram havermeel
– 1 rijpe banaan
– 50 gram cashewpasta
– 70 gram dadels
– 1 el maple syrup
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract
– snuf zout
– 40 gram pure chocola druppels
– 40 gram macadamia noten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het bakpoeder, kaneel en een snuf zout
2. Doe de banaan, cashewpasta, dadels, maple syrup en vanille extract in een blender en blend dit tot een glad geheel
3. Voeg het mengsel uit de blender toe aan het kom met meel en gebruik je handen om dit tot een deeg te mengen
4. Hak de macadamia noten grof en voeg deze samen met de pure chocolade druppels toe aan het deeg
5. Maak van het deeg 12 kleine balletjes met je handen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de koekjes wat aan zodat ze plat zijn
6. Zet de koekjes voor circa 12 – 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen, dan worden ze nog wat harder

* Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de producten van KoRo. Met mijn code ‘HILDE’ krijg je 5% korting op je bestelling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.